Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy használjunk az oldal működéséhez szükséges cookie-kat.

Hirdetési cookie-kat csak az Ön hozzájárulása után használunk. Ezek a cookie-k az Ön viselkedése alapján segíthetnek nekünk célzott reklámokat megjeleníteni közösségi oldalakon vagy más weboldalakon.

HozzájárulokNem járulok hozzáTovábbi információk

Papaya és Green tea, emésztés javító zöld tea

Papaya és Green tea, emésztés javító zöld tea

Kiszerelés: 20 db

Aktiválja az emésztést a benne lévő papain enzimkomplex hatóanyagok révén. A megemészthetetlent is képes megemészteni, tehát kimondottan amikor étkezési kihágásokat követünk el, utána feltétlenül javaslok egy papayás zöld teát.

840 Ft
(42 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!

Bővebben:

Nettó tömeg: 40 g (20x2 g, filter)

Ö sszetevők:zöldtea (75%), zöldpapaya (25%).

 

Felhasználási útmutató: a csészébe helyezett 1 dl filter tasakot 2 dl forrásban lévő vízzel leöntjük. A forrázatot 10 percig állni hagyjuk, majd langyosan fogyasztjuk.

A VIVA NATURA PAPAYA GREEN TEA HATÁSAI:

Növényi alapú, vegetáriánus emésztőenzimet tartalmaz.
- puffadás, gázképződés
- emésztési zavarok
- székrekedés
- a tápanyagok elégtelen felszívódása
- gyulladásgátló

SZAKCIKK:

FORRÁS: * A papaya gyógyhatásai

Részletes útmutatások találhatók Harald W. Tietze: Papaya, a gyógyító fa című könyvében.

MIRE JÓ A PAPAYA?

A papaya-fa legapróbb része a virágtól a gyümölcs húsáig (virágja, magjai, levele, hajtásai, tejszerű nedve, amit latexnek neveznek, kérge, gyökere és gyümölcse) egyaránt gyógyító erővel rendelkezik. Ez a növény a különféle enzimek, ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék gazdag forrása. A papaya tartalmazza mind-azokat az enzimeket, amelyek megkönnyítik a fehérjék, a szénhidrátok és a lipidek emésztését. A papain fehér nedvét, vagy folyadékát találjuk meg a zöld gyümölcsben, de amint a gyümölcs megérik, enzimtartalma minimálisra csökken. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A papain lebontja az elfogyasztott hús rostjait is, előkészítve azt az emésztéshez. Ez indokolja a papaya fogyasztásának fontosságát a húsevők széles tábora számára, ugyanakkor a vegetáriánusok emésztési folyamatára is kifejti jótékony hatását.

A szakemberek a papaint, mint a legerősebb fehérje emésztő enzimet tartják számon. Ez az enzim saját súlyának 35-szörösét kitevő hús megemésztését teszi lehetővé. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsavhiányban szenvednek, mivel a fehérje emésztéshez szükséges pepszin a gyomorban csak savas közegben fejti ki hatását. A gyomor normális savasságának előfeltétele a megfelelő szintű sósavtermelés, amely nagyon sok embernél nem kielégítő mértékű. Számukra az egészséges, jó emésztés kézenfekvő módja a rendszeres papayafogyasztás. A rosszul emésztett fehérje az emésztő-rendszerben hozzájárul ahhoz, hogy nyálkás fehérjeanyagok u.n. mucoproteinek (poliszacharid-fehérje kombinációk) a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást stb. hátterében állhat.

A papain enzim kiválóan alkalmas az élő szövetek és a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól, túlzott mennyiségű nyálkáktól, vagy elhalt szövetekből. Ugyanakkor az élő szöveteket semmilyen módon nem károsítja és jelenléte az emésztőrendszerben elengedhetetlenül szükséges.

A papaya a papain mellett számos egyéb enzimet is tartalmaz, melyek első-sorban a szénhidrátok és a lipidek emésztését segítik elő. Ezek az enzimek képesek behatolni a szövetekbe, ott segítenek feloldani az esetleges sérülések nyomait, a meszesedéseket és javítják az elmeszesedett artériák állapotát is.

A növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A papaya gyümölcs éretlen – félig érett állapotban meglepő módon magasabb tápértékű, mint a teljesen beérett, bár ilyenkor ízesítésre szorul (só, citromlé, méz). A még zöld gyümölcs kalóriatartalma egyharmada, könnyen emészthető fehérjetartalma viszont kétszerese az érett gyümölcsének.

A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, fehérjetartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.

A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztaságának fenntartásában van szerepe, talán a legérdekesebb. Előfordul még pl. a tojásban, az élesztőben. Az arginin tartalmú ételeket a nemi szervek megfelelő működése miatt érdemes fogyasztani. Dr. Ray W. kutatási eredményei bizonyítják, hogy ha papaint juttatunk a szervezetünkbe a fehérjék lebontására, ennek olyan egyedül-álló hatása van, hogy képes az elfogyasztott különféle fehérjékből a belekben a legtöbb arginint felszabadítani, sőt a fehérjék bizonyos részét argininná alakítani. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Ezt a hormont a hipofízis állítja elő és közvetlenül felelős a DNS és az RNS válaszreakciókért, a májban, az izmokban, a porcokban és a zsírszövetekben folyó szintézisért. A növekedési hormon magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást.

A PAPAYA HÚSEVŐK SZÁMÁRA NÉLKÜLÖZHETETLEN!

Az utóbbi években a papaya úgy is betört a köztudatba, mint a rákos betegek egyik természetes gyógyszere.

* A papaya gyógyhatásai

Részletes útmutatások találhatók Harald W. Tietze: Papaya, a gyógyító fa című könyvében.

Divertikulózis, égési sérülések, elefántiázis, elhízás, emésztési problémák, epilepszia, érrendszeri problémák, fájdalmak, fekélyek, felfúvódás, fogágy betegségek, fogyókúra, gombásodás, gyomorégés, gyomorhurut, hasmenés, hasnyálmirigy problémák, hörghurut, immunrendszer erősítés, influenza, izületi gyulladás, köhögés - krónikus, köszvény, kövek, krupp, láz, májmegnagyobbodás, mandulaproblémák, méhdaganat, menzesz – rendszertelen, nyálkásodás, nyiroködémák, oliguria – vizelet csökkenés, pigment foltok, májfoltok, pattanások, pikkelysömör.

Oldalainkon olvasható zöld betűvel szedett szakcikkek nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.