- AKCIÓS!
- ÖSSZES TERMÉK
- Natur Tanya webáruház
- ÉLELMISZEREK, NÖVÉNYI OLAJOK
- NŐKNEK AJÁNLOTT
- FÉRFIAKNAK AJÁNLOTT
- ANTIVIRÁLIS ÉS IMMUNERŐSÍTŐ SZEREK
- BIO KOZMETIKUMOK, ÖKO HÁZTARTÁS
- CUKORBETEGSÉG DIABETES
- CSONTRENDSZER, ÍZÜLETEK
- ENERGIAMEGTAKARÍTÁS HÁZTARTÁS
- FIATALÍTÓ, ÖREGEDÉS ELLEN
- FITNESS, POTENCIA ÉS ENERGIANÖVELŐK
- FLAVIN 7 TERMÉKEK
- GYERMEKEKNEK
- HAJ, BŐR, ÉS KÖRÖMÁPOLÓK, KOZMETIKUMOK
- IHATÓ VITAMINOK: SWEDISH NUTRA
- MEMÓRIA SERKENTÉSE
- SUNRIDER TERMÉKEK
- GYÓGYGOMBÁK
- GYOMOR, EMÉSZTÉS
- IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉS
- ILLÓOLAJOK, étkezési olajok, 100% ESSZENCIÁK
- MILLIMÉTER HULLÁMTERÁPIÁS ESZKÖZÖK - TRIOMED
- MÉREGTELENÍTÉS, FOGYÁS
- SPORTOLÓKNAK, TESTÉPÍTÉS
- SZÍV ÉS ÉRRENDSZER
- TEÁK, gyógynövényekből
- VÍRUS ÉS BAKTÉRIUM ÖLŐK
- VITAMINOK, NYOMELEMEK
- KÖNYVÁRUHÁZ
NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):
Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.
DigestMix Intenzyme kapszula 100db EMÉSZTŐENZIMEK
EMÉSZTÉST SERKENTŐ: Gázképződés, puffadás, hányinger, görcsök megelőzése és kezelése. Tejtermékek könnyebb emésztése, bőrkiütések, székletürítési zavarok kezelése (hasmenés, székrekedés). A tápanyagok elégtelen felszívódása ellen.
Bővebben:
Összetevők:borsmenta, ánizs, B6 vitamin, zselatin
Hatóanyagok: Amylase, Protease thera, Malt diastase, Glucoamylase, Lipase, Cellulase thera, Lactase, Invertase
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
SZAKCIKK:
A DigestMix Intenzyme emésztőenzim kapszula lehetséges hatásai:
A Föld lakosságának 80%-a létfontosságú enzimek hiányában szenved. Az enzimek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadítanak fel a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez, az egészséges élethez szükségesek, így kijelenthetjük: enzimek nélkül nincs élet!
Amint az étel bekerül a szájba, az enzimek azonnal hozzálátnak a táplálék bontásához, ez a folyamat addig tart, amíg a tápanyag a bélfalon keresztül fel tud szívódni.
Szénhidrátbontó enzimek:
A szénhidrátok bontását több enzim végzi. Az amiláz enzim a keményítő részleges bontását végzi. A glükoamiláz a keményítő molekulaláncának a végén hat, míg az amiláz a belső kötések bontását teszi lehetővé.
Sok embernél jelentkezik emésztési probléma a gyümölcsök, zöldségek és gabonafélék fogyasztása után, mivel az ezekben található rostokat nem vagyunk képesek lebontani, nincs az emésztőrendszerünkben cellulózt bontó enzim, ezért a cellulóz a gyomorból változatlan formában a belekbe jut, ahol a bélbaktériumok erjeszteni kezdik a rostokat.
Az erjedés következtében gázképződés, hasi diszkomfort érzés alakulhat ki.
A termékben található celluláz alakítja át a cellulózt glükózzá, így nagymértékben hozzájárul a gyümölcsök, zöldségek, gabona félék sejtfalában található rostok lebontásához.
Ahhoz, hogy a szervezet hasznosítani tudja a tejcukrot (laktóz), le kell azt bontania. Ennek két útja van: A laktózt a vékonybélben a laktáz enzim bontja, majd annak cukor összetevői felszívódnak. A másik út: a belekben élő baktériumok a laktózt vagy közvetlenül felveszik vagy erjesztik. Azoknál az embereknél, akiknél hiányzik a megfelelő mennyiségű laktáz enzim, a bakteriális út érvényesül, Viszont a megemésztetlen laktóz tovább halad a béltraktus távolabbi részébe. Ennek következtében fájdalom, felfúvódás, görcs, böfögés és hasmenés léphet fel.
Fehérjebontó enzimek:
A táplálékban található proteáz enzimek savas pH-n képesek a fehérjék belső kötéseinek hasítására. Ezáltal a fehérjék bontása már a gyomorban elkezdődik, majd a vékonybélben folytatódik, ahol elsősorban a saját szervezetünk által előállított proteázok veszik át a főszerepet.
A termékben található fehérjebontó enzimek képesek hatékonyan segíteni a proteinek bontását.
Zsírbontó enzimek:
A lipáz egy olyan enzim, mely a zsírokat zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés során a zsírban oldódó tápanyagok, vitaminok a bélnyálkahártyán keresztül képesek lesznek felszívódni, hasznosulni. A zsíroldékony vitaminok felszívódási zavarának hátterében is a zsírok tökéletes emésztése áll.
DIGEST MIX INTENZYM KAPSZULA - Növényi összetevők:
Ánizs (Pimpinella anisum): a Földközi-tenger mellékéről származik, már az ókori Egyiptomban is használták. Étvágyjavító, emésztést serkentő szélhajtó, gyomor-, bél és epebántalmak elleni szerként is használják.
MIRE JÓK AZ ENZIMEK?
Az idő előtti öregedésnek elsősorban enzimhiány az oka!
Az ismert laktáz hiányban szenvedők részére segítség, valamint azok számára is, akik a tejtermékek fogyasztása után kellemetlen hasi puffadásos vagy székletürítési zavarokban szenvednek (hasmenés/ székrekedés). Az enzim-komplex enyhíti az emésztési problémák okozta tüneteket, amit köztudottan tej- intoleranciának hívnak. A tejtermékek iránti intolerancia tünetei a hányinger, görcsök, puffadás, gázképződés és hasmenés megegyeznek a laktóz intolerancia tüneteivel olyannyira, hogy a két kifejezést gyakran szinonimaként használják. Sok orvos megerősíti, és a jelenlegi kutatások is azt alapozzák meg, hogy a tejtermék intolerancia és a laktóz intolerancia nem keverendők össze, a tejtermék intolerancia jó néhány tünetét laktóz intoleranciaként kezelik.
A termékben található proteáz- és laktázenzim keverék megkönnyíti a tejtermékek és alkotórészeik megemésztését. Mindent tartalmaz, amire az embernek szüksége van ahhoz, hogy újra tejtermékeket fogyaszthasson. A termékben található proteáz a tejsavóproteinek – elsősorban a kazein és a ß-laktoglobulin - megemésztésére irányul. A ß-laktoglobulin egy18.4 kDa molekula tömegű protein, amely alacsony pH értéken és magas hőmérsékleten is rendkívül ellenálló. Ráadásul, tudományos adatok is alátámasztják azt, hogy ez a protein a pepszin és a hasnyálmirigy enzimek in vivo proteolízisére is rezisztens. Más tejsavó proteineket pl. alfa-laktalbumint, kazeint viszont a hasnyálmirigy enzimek könnyebben hidrolizálják.
Szénhidrátbontó enzim: A laktáz és proteáz enzimeken kívül a szénhidrátemésztésben egy másik enzim is jelentős szerepet játszik.
Az invertáz egy olyan enzim, amely a szacharózt (étkezési cukor:nádcukor,répacukor) bontja fruktózra és glükózra. A feldolgozott és finomított táplálékok fogyasztása során óriási mennyiségű cukor kerül a szervezetünkbe, amely szerepet játszik a fokozott emésztési stressz kialakulásában. Feltehetően, jó néhány allergia hátterében a látens cukor-intolerancia áll. Az invertáz-pótló fokozza a cukor hasznosítását.
Zsírbontó enzim: A készítmény lipázt,egy olyan enzimet is tartalmaz, amely a zsírokat (triglicerideket) telített zsírsavakká és glicerinné bontja. A zsíremésztés abban is nagy szerepet játszik, hogy a zsírban oldódó tápanyagok könnyebben felszívódhassanak a bélnyálkahártyán keresztül. Ebben a folyamatban az epesavak is részt vesznek. A jelentős emésztőrendszeri stressz, valamint az A és E vitamin felszívódási zavarának hátterében a zsírok tökéletlen emésztése áll. A lipáz különösen a tejtermékekben található állati eredetű zsírok emésztésében játszik fontos szerepet.
Milyen tüneteket okoz az emésztőenzimek hiánya?• gázképződés
• böfögés
• puffadás
• hasmenés
• székrekedés
• a tápanyagok elégtelen felszívódása
Mit jelent a gázképződés és a puffadás?
A “puffadás”-ként leírt érzés akkor jelentkezik, amikor a gáz felgyűlik a hasban és úgy érezzük, hogy ez a testtáj felfúvódott. Bizonyos mértékben mindenkiből távoznak gázok, de ha a táplálék lebontása nem megfelelő, akkor a kellemetlen szagú gázok egy bosszantó problémává válnak. Ez bárkivel megtörténhet.
Mit okoz a gázképződés és a puffadás?
A bélgázok több úton keletkeznek. Evés vagy ivás során mindig lenyelünk egy kevés levegőt. Néha jelentősebb mennyiségű levegőt nyelünk le, például amikor túl sokat beszélünk evés közben, amikor túl gyorsan eszünk , vagy amikor szénsavas italokat fogyasztunk. Ilyenkor szagtalan bélgázok keletkeznek, amelyek magas nitrogén- és oxigéntartalmúak. A gyomor felső részében keletkező gázok böfögést okoznak. A táplálék nem megfelelő lebontása szintén bélgázok képződésével jár, amely a vastagbélben élő baktériumok erjedésének eredménye. Ez a gáz metánt és hydrogen-szulfidot tartalmaz és ez árasztja azt az ismerős, kellemetlen szagot, amely a rothadó tojáséhoz hasonló.
Mik a következményei a gázképződésnek és a puffadásnak?
A társaságban való szégyenkezés rendszerint a leggyakoribb következménye a bélgázok felszabadulásának. Egy másik tény, hogy a gázok felszabadulásakor a ruházat nem mindig megfelelő. Sok ember számára annak eldöntésekor, hogy milyen ruhát vegyenek fel egy adott feladathoz, nagyobb súllyal esik latba az evés utáni puffadt has elrejtésének igénye, mint az aktuális divat. A fokozott bélgáz-képződés súlyosabb gyomor-bélrendszeri megbetegedések jele is lehet. Jelezhet hasnyálmirigy-elégtelenséget, jele lehet a Candida gomba túlszaporodásának vagy élősködőknek.
Megoldás a gázképződés és a puffadás problémájára
Az első dolog, amit fel kell deríteni, hogy mi okozza a gázképződést és a haspuffadást. Felfigyelt arra, hogy vannak bizonyos ételek, amelyek ezeket a jelenségeket elindítják? Attól függően, hogy milyen típusú ételek váltják ki a tüneteit, különböző típusú kiegészítő enzimkombinációk fogyasztása kínálhat hatékony megoldást a problémákra.
A leggyakrabban gázképződést és puffadást okozó ételek közé az alábbiak tartoznak:
• nyers zöldségek
• bab / hüvelyesek
• nehéz húsok (birka vagy marha)
• fehérje és szénhidrát kombinációját tartalmazó ételek (steak és krumpli vagy tészta húsgolyókkal)
• tejtermékek
Az étkezéseket követő hasfájás, kellemetlen teltségérzés, a hasmenés emésztőrendszered fontos jelzése lehet. Szervezeted így üzeni, hogy képtelen megfelelően lebontani az elfogyasztott táplálékokat. A hatékony emésztés kulcsa az enzimekben rejlik. Ismerd meg szerepüket, és gondoskodj róla, hogy megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre!
A hármas egység
A kiegyensúlyozott, változatos étrend önmagában még nem jelent egyenes utat az egészséghez. Hiába szerepelnek tányérodon a megfelelő élelmiszerek, ha emésztőrendszered nem képes felszabadítani belőlük a szükséges alkotóelemeket.
Az emésztés és felszívódás folyamatában kiemelkedő szerep jut a hasnyálmirigynek. A hashártya mögött elhelyezkedő szerv naponta mintegy 1,5-2 liter mennyiségű emésztőnedvet termel. Ez az anyag három fontos emésztőenzim-csoportot tartalmaz. A szénhidrátok lebontását az amiláz, a fehérjékét a proteáz, a zsírokét a lipáz enzimek biztosítják. Ezek az enzimek a vékonybél felső szakaszában találkoznak a táplálékkal, és gondoskodnak róla, hogy az élelmiszerek tápanyagait szervezeted lebontsa és hasznosítani tudja.
Egyes betegségek esetén csökken vagy akár meg is szűnhet az emésztőenzimek termelődése. A hasnyálmirigy krónikus gyulladása vagy daganata megakadályozza a megfelelő enzimkibocsátást. Azonban komolyabb megbetegedés nélkül is gyakori jelenség, hogy emésztési panaszaidat az enzimek elégtelen mennyisége okozza. A feldolgozott, finomított táplálékok kevés rostot tartalmaznak, gyorsan haladnak a bélcsatornában, így lebontásukhoz hirtelen nagy mennyiségű enzimre van szükség. Elképzelhető, hogy szervezeted nem tud lépést tartani a megnövekedett szükséglettel, ilyenkor kellemetlen tüneteid jelzik, hogy mielőbb gondoskodnod kell az emésztőenzimek pótlásáról.
Feszül, fáj, átszalad
Talán nem is gondolnád, hogy a gyakran fellépő, változatos formában támadó emésztési panaszaid hátterében a csökkent enzimtermelés állhat. Az étkezéseket követő, sokáig nem szűnő teltségérzés és hasad fájdalmas feszülése arra utalhat, hogy nem sikerült megfelelően lebontani az elfogyasztott táplálékot. A görcsoldó gyógyszerek átmeneti megoldást nyújthatnak, de tartós megkönnyebbülést az emésztőenzimektől remélhetsz.
A sárgás, fényes, nagy mennyiségű úgynevezett zsírszéklet a lipáz enzim hiányát jelzi. Ilyenkor a feldolgozatlan zsiradék a széklettel távozik, ugyanakkor nem jutsz hozzá a zsírban oldódó vitaminokhoz, és kóros testsúlycsökkenés, fáradékonyság kíséri a tüneteket.
A fehérjék lebontásáért felelős proteáz enzim hiánya nemcsak emésztési rendellenességeket okoz, de makacs allergiádra is magyarázatot adhat. A lebontatlan fehérjékből felszabaduló anyagok megzavarhatják immunrendszered egészséges működését.
Piacról és patikából
Az emésztés javításának egyszerű és természetes módja, ha jelentősen megemeled étrendedben a nyers zöldségek és gyümölcsök mennyiségét. A nyers ételek alaposabb rágást igényelnek, és a jól megrágott falat lebontása már ekkor megkezdődik. Az ananász bromelain nevű enzime, és a papajábantalálható papain enzim a fehérjebontást támogatva segíti a húsfélék megemésztését.
Érdemes megbarátkoznod a csíráztatott magvak fogyasztásával, melyek valóságos vitami- és nyomelemraktárat jelentenek. Érthető, hiszen belőlük fejlődik az új növény, melynek tápanyag-ellátásáról a csíra gondoskodik. A búza, a lucerna, a retek és a hüvelyesek csírái salátára szórva vagy levesbetétként is ízletes és hasznos kiegészítői étrendednek.
Az emésztőenzimeket tartalmazó tabletták főétkezések előtt, elegendő folyadékkal lenyelve segítenek megszabadulni a tünetektől, és emésztésed újra az egészséges menetrendet követheti.
Komolyabb panaszok esetén feltétlenül keresd fel háziorvosodat.
Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!
Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!