Kereső
Kifejezés: 

Keresés

RENDELÉSI, SZÁLLÍTÁSI INFO

NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):

Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.

OLVASSA EL ÚTMUTATÓNKAT!

LinkBank

LinkBank

KÁRTYÁS FIZETÉS 1 PERC ALATT!
LETÖLTHETŐ TELJES ÁRLISTA
Crystal Complex Rheumato kapszula (100db) REUMÁS ÉS ÍZÜLETI PANASZOK ELLEN
Crystal Complex Rheumato kapszula (100db) REUMÁS ÉS ÍZÜLETI PANASZOK ELLEN
Crystal Complex Rheumato kapszula (100db) REUMÁS ÉS ÍZÜLETI PANASZOK ELLEN

Crystal Complex Rheumato kapszula (100db) REUMÁS ÉS ÍZÜLETI PANASZOK ELLEN

Cikkszám: 2853642
Kiszerelés: 100 db

Reuma és ízületi gyulladások, ízületi kopások ellen!

A készítmény használata széles skálán gyógyíthat minden csontot, ízületet, izmot és kötőszövetet érintő fájdalmat. Támogatja a porcképzést, látványosan javítja az ízületek mozgását.

7 850 Ft
(79 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!
A kiszállítás időpontjáról telefonon értesítjük!

Bővebben:

Felhasználási javaslat:
3x1 kapszula/nap, max. 3x2 kapszula/nap.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Összetevők:
MSM (Methylsulfonyl methane), glükozamin-szulfát, C-vitamin (aszkorbinsav), kalcium-karbonát, zselatin, kondroitin-szulfát 93% (cápaporc).

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

3 kapszula6 kapszula
MSM (Methylsulfonyl methane)750 mg1500 mg
Glükozamin-szulfát450 mg900 mg
C-vitamin450 mg *RDA 562,5%900 mg *RDA 1125%
Kalcium117 mg *RDA 14,6%234 mg *RDA 29,3%
Kondroitin-szulfát 93%60 mg120 mg


*RDA a felnőttek ajánlott napi beviteli %-a.

SZAKCIKK:

A RHEUMATO KAPSZULA hatása:

Ízületi gyulladás ellen:

A Crystal Complex Rheumato kapszula hatása és alkalmazása

iZÜLETI GYULLADÁS ELLEN

Ízületi gyulladások, ízületi kopások ellen!

A Rheumatoid arthritis:

Egy jelenleg ismeretlen eredetű autoimmun betegség, amely fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal jár. A szervezet saját kötőszöveti elemeit idegenként ismeri fel és ellenük gyulladásos reakcióval védekezik. Az Ízületi belhártyája megvastagszik és akadályozza a normális működését.
Az új kutatási eredményeknek köszönhetően egy hatékony komplexet sikerült összeállítanunk mely mind a fájdalmak csökkentését, mind pedig a gyulladások megszüntetését segítheti.

Előnyei:
- Igen sokrétűen védi, erősíti és regenerálja az ízületeket
- Használata esetén enyhülnek a krónikus végtagfájdalmak
- Kiváló termék az időskori kopás és ízületi gyulladás enyhítésére
- Támogatja a porcképzést, látványosan javítja az ízületek mozgását
- Gyulladáscsökkentő
 - Fokozza a tápanyagok beépülését és felszívódását is
- Megelőző jelleggel és erős igénybevétel esetén az erősítésre egyaránt alkalmas
- A készítmény használata széles skálán gyógyíthat minden csontot, ízületet, izmot és kötőszövetet érintő fájdalmat. A mozgáshiány, monoton terhelés vagy az idő mozgásszerveinket sem kíméli.

- A kiválasztó csatornák megfelelő tisztítása, a savak és méreganyagok étrendből való eltávolítása (üdítőitalok, kávé, alkohol, cukrok és vörös húsok) szintén segíthetik a csontok és ízületek egészségét. Az Intestinal Cleansing Program>> -10 napos, elvégzése fokozottan ajánlott a terápia megkezdése előtt, mert annak hatásosságát nagymértékben fokozhatja!

- Előnye, hogy már kialakult ízületi gondok, porckopás esetén is igen hatékony. Ilyenkor terápiában fogyassza!

Érdemes Koral Kalciummal, D3-vitaminnal k kiegészíteni a kezelést

A RHEUMATO KAPSZULA HATÁSA HATÓANYAGAI SZERINT:

MSM:
Az MSM előnyei részben a sajtfalak rugalmasságát és áteresztőképességét helyreállító képességének tudhatóak be, ezzel lehetővé válik a toxinok ki-és a tápanyagok beáramlása. Ha a sejtek egyensúlyban vannak tartva, akkor az ízületekben és izmokban gyulladást okozó toxinok képződése megelőzhető. Ennek köszönhető, hogy az MSM a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg, ahelyett hogy csak a tüneteket kezelné. A kutatási eredmények szerint az MSM lehet a leghatásosabb recept nélkül kapható gyulladáscsökkentő.

Glükózamin-szulfát:

Szerepet játszik a szervezet ízületeiben lévő porc szerkezetének és funkciójának fenntartásában, és gyulladást csökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. Segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Ezt többek között egy hazai vizsgálat is igazolta, melybe 163 térdartrózisos beteget vontak be. Akik glükózamin-szulfát-kezelésben részesültek, azoknál néhány hónap után lényegesen enyhült a fájdalom, mellékhatás pedig nem lépett fel. A terápiás kezelés során tapasztalható a kórfolyamat klinikai tüneteinek mérséklődése, a károsodott porcállomány fokozatos regenerálódás a és újraképződése.

Kondroitin-szulfát:

Az elmúlt években számos vizsgálatot végeztek a glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát terápia hatékonyságának megítélésére, illetve számos az eddigi eredményeket összegző tanulmány látott napvilágot ebben a témában. Ezeknek a nagy betegcsoportot felölelő vizsgálatoknak az eredménye egyértelműen azt mutatta, hogy mind a glükózamin, mind a kondroitin-szulfát, illetve a kettő kombinációja hatékony szer az ízületi kopás kezelésében. Az eddigi elvégzett nagy betegszámú vizsgálatok alapján továbbá úgy tűnik, hogy az enyhe és középsúlyos ízületi kopások esetén a tüneteket a korábbi gyulladásgátlókkal hasonló mértékben csökkentik a glükózamint és kondroitin-szulfátot tartalmazó készítmények.

C-vitamin:

A C-vitamin vagy más néven aszkorbinsav az egyik legismertebb esszenciális vitamin, amit a szervezetünk nem képes előállítani, viszont működéséhez elengedhetetlen. Immunerősítő hatása és egyben antioxidáns sejtvédő hatása Szent-Györgyi Albert óta jól ismert. Hiánya komoly betegségek kialakulásához vezethet. A bőr kiszáradása, emésztési zavarok, fogínysorvadás (fogínyvérzés) következtében meglazult fogak. Hosszabb időn (éveken, évtizedeken),  keresztül fennálló C-vitamin hiány esetén rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok vagy a rák kialakulásának veszélyei.

Mire jó a Glükózamin-szulfát

Terápiás javallatok: különböző lokalizációjú enyhe- és középsúlyos artrózis kezelésére
FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK
Farmakoterápiás csoport:
Egyéb nem szteroid gyulladásgátlók és reuma-ellenes készítmények. ATC kód: M01A X05.
A glükózamin-szulfát kémiailag jól meghatározott vegyület, mely egy természetes anyag az emberi szervezetben jelenlévő amino-monoszacharid, a glükózamin sója. A glükózamin megtalálható a porc mátrixának poliszacharid láncában, valamint a sinovialis folyadék glükózaminoglikán összetevőjében.
A glükózamin-szulfát osteoartrózisban érvényesülő hatásának mechanizmusa nem teljesen ismert. In vitro és in vivo tanulmányok szerint fokozza a fiziológiás glükózaminoglikánok és proteoglikánok szintézisét a kondrociták, valamint a hialuronsav szintézisét a synoviociták révén. Kimutatták, hogy gátolni képes a porcot feloldó enzimek - kollagenáz, foszfolipáz A2 - működését, valamint egyéb szövetkárosító anyagok - szuperoxid szabad gyökök - képződését, továbbá a lizoszómális enzimek aktivitását. Valószínűleg ezek a hatások felelősek az in vivo kísérleti modellekben megfigyelt enyhe gyulladáscsökkentő hatásáért. A NSAID-szerekkel ellentétben a glükózamin- szulfát nem gátolja a prosztaglandinok szintézisét. Farmakológiai tanulmányok szerint a glükózamin-szulfát nem hat a szív-érrendszerre, légző rendszerre, sem a központi és az autonóm idegrendszerre. Klinikai hatásvizsgálatok történtek főként térd-artrózisban, részben gerinc és más ízületek, pl. csípő osteoartrózisának eseteiben.
A kéz osteoartrózisában a glükózamin-szulfát hatásossága nem nyert bizonyítást. A glükózamin-szulfát hatásossága és biztonságossága hosszantartó (3 éves) kezelés során térd osteoartrózis eseteiben nyert bizonyítást.
Glükózamin-szulfáttal adagolhatók egyidejűleg fájdalomcsillapítók, ill. NSAID-szerek, főként a kezelés kezdetén -mivel a glükózamin-szulfát tünetekre gyakorolt hatása 1-2 héten belül alakul ki-, valamint az állapot rosszabbodásakor. Hasonlóképp alkalmazható egyidejű fizikoterápiás kezelés is.

Farmakokinetikai tulajdonságok:
A glükózamin-szulfát farmakokinetikai sajátságait patkányban és kutyában tanulmányozták C14 jelzésű glükózaminnal. I.v. adást követően a glükózamin gyorsan eltűnik a vérpályából és különféle szövetekbe, pl. a májba, vesébe és az izületi porcba épül be. Vizsgálatok során a porcszövetben az izotóp glükózamin tartósabban megmaradt, biológiai felezési ideje mintegy 70 óra volt. Az izotóp glükózamin mintegy fele CO2-ként került kilégzésre a beadást követő hat nap során 30-40%-a a vizeletben, mintegy 2%-a a székletben jelent meg. Per os adagolást követően a glükózamin-szulfát gyorsan és teljesen felszívódik. A farmakokinetikai paraméterek és a metabolizmus folyamata a vénás adásnál tapasztaltakkal egyezőek. Emberben az iv., im. vagy p.o. egyszeri dózisban adott izotóp glükózamin farmakokinetikája az állatokban tapasztaltakkal egyező volt. Az abszolút biológiai hasznosulás emberben az izotóp glükózamin egyszeri per os beadását követően 25%-nak adódott a first pass máj-metabolizációnak köszönhetően, melynek során a per os adag 70%-a metabolizálódott. A gastrointestinalis felszívódás közel 90%-os volt, mivel a beadott aktivitásnak csupán 11%-a választódott ki a széklettel. Végeztek emberben tanulmányokat nem jelzett glükózamin iv. és p.o. adásával is, a glükózamin ioncserélő kromatográfiával történő, vérben és vizeletben való követésével. Bár ez a módszer jól értékelhető farmakokinetikai vizsgálatok végzéséhez nem elég érzékeny, az így nyert adatok mégis megfeleltek a jelzett glükózaminnal nyert adatoknak.

A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei:
Toxikológiai tanulmányok szerint a glükózamin-szulfát széles gyógyszerbiztonsági sávval rendelkezik. Az alább felsorolt preklinikai vizsgálatok során nem tapasztaltak toxikus hatásokat, vagy csak minimális mértékben, mely hatások reverzíbilisnek bizonyultak. Célszervi toxicitás egyáltalán nem volt kimutatható. Akut toxicitási vizsgálatok történtek egérben és patkányban, iv., im. és p.o. adagolással. A per os adag elérte az 5000 mg/ttkg-ot. Szubkrónikus toxicitási vizsgálatok történtek 4 hetes iv. adagolással nyúlban (80 mg/ttkg-ig), p.o. adagolással patkányban (240 mg/ttkg-ig) és 13 hetes iv. adagolással kutyában (300 mg/ttkg-ig). Krónikus toxicitási vizsgálatok történtek 52 hetes p.o. adagolással patkányban (2700 mg/ttkg-ig), 26 hetes p.o. adagolással kutyában (2149 mg/ttkg-ig). Embrió-toxicitási vizsgálatok történtek patkányban és nyúlban p.o. adagolással (2500 mg/ttkg-ig), valamint fertilitási vizsgálatok patkányban p.o. adagolással (2149 mg/ttkg-ig). Mutagenitási vizsgálatok történtek in vitro (5000 ?g/ml-ig), valamint in vivo p.o. adagolással patkányban (1592 mg/ttkg adagig) és egérben (7160 mg/ttkg adagig).A toxicitási vizsgálatok során alkalmazott napi adagok a humán terápiás napi dózis (20-25 mg/ttkg) sokszorosát jelentették.


Kondroitin-szulfát alkalmazási tájékoztató
Javallat:
Terápiás javallatok: különböző lokalizációjú enyhe és középsúlyos ízületi porckopás (artrózis) kezelésére.

Ellenjavallatok:
Hatóanyaggal szembeni túlérzékenység.

Mellékhatás:
Néhány esetben gasztrointesztinális panaszokat (pl.: émelygés, székrekedés), enyhe szédülést okozott, azonban sohasem kellett a kezelést emiatt megszakítani. Elszórtan előfordulhat allergiás reakció is. Vese- és/vagy szívelégtelenség esetén kivételesen ödéma és/vagy vízretenció.

Kölcsönhatás:
Ez idáig nem ismeretes.

Farmakológia:
A kondroitin-szulfát a porc egyik fő alkotóeleme, amit kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait. Az ízületi degeneratív folyamatokban a porc kondroitin-szulfát tartalma - specifikus oldó enzimek hatására - jelentősen csökken. Ennek következtében csökken a vízmegkötő képesség és progresszív porc-degeneráció alakul ki és romlik az ízületi funkció. A klinikai eredmények azt mutatják, hogy kondroitin-szulfát terápia után a fájdalom jelentősen csökken, vagy megszűnik és a legtöbb esetben javul az ízület mozgathatósága, egyúttal analgetikumok fogyasztása kerülhető el.

Metilszulfonil-metán (MSM) tájékoztató

A metilszulfonil-metán (MSM) általában glükózamint, és/vagy kondroitint tartalmazó kombinált készítmények egyik alkotórésze. A természetben kis mennyiségben megtalálható egyes zöld növényekben, gyümölcsökben és zöldségekben, valamint az ember mellékveséjében is. Az MSM-ről feltételezik, hogy gyulladást gátló és fájdalomcsillapító hatása van. Még meg nem erősített állatkísérletes eredmények szerint lassíthatja az ízületek degeneratív folyamatait.

Terápiás hatás:
Két előzetes klinikai vizsgálat foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy artrózis esetén, milyen hatása van az MSM-nek önmagában, illetve glükózaminnal kombinálva. Az eredmények szerint az MSM mérsékelten csökkenti az ízületi fájdalmat és duzzanatot.

Biztonságos:
A klinikai vizsgálatok során a betegek jól tolerálták az MSM-et, a szer nem okozott gyakrabban mellékhatásokat, mint a placebo. Ezek a vizsgálatok azonban csak 12 hétig, vagy még rövidebb ideig tartottak, ezért további adatokra van szükség az MSM hosszú távú biztonságosságának alátámasztásához.

Klinikai javallatai:
Az MSM már a klinikai vizsgálatok előtt is népszerű volt az artrózisos betegek körében. Az előzetes vizsgálatok eredményei alapján az MSM mérsékelten enyhíti az artrózis néhány tünetét


A kategória további termékei:

Ajánlott termékek:

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Gyártók

Webáruház értékelés

biopatikawebaruhaz.hu

5

Nagyon tetszik, hogy szinte minden organikus, vagy szerves, és vannak vegán termékek is.

Gál Kata
2230

Az elmúlt években számos alkalommal vásároltam a Biopatika Webáruházból, és minden egyes rendelésem során csak újabb okokat találok arra, hogy miér...

Péter
Tata

Végre egy webáruház, ahol fel van tüntetve, hogy milyen hatóanyagokból, MENNYI van a termékekbe! A Cirkulin kapszulától 2 hónap alatt, orvosilag ig...

Balogh Erzsébet, Tünde
Budapest

Gyors és pontos szállítás, ráadásul telefonon is jelzi az ügyfélszolgálat, hogy pontosan mikor jön a csomag!

Balogh Erzsébet, Tünde
Budapest

Anyu 87 éves kb 25 éve szedi, teljesen tiszta az agya, értelmes a mai napig is. Ajánlom mindenkinek!

Noémi Pulveri

Mivel naponta kevés gyümölcsöt, zöldségeket fogyasztunk kiváló tápanyagforrás!

Noémi Pulveri

EZ EGYSZERŰEN TÖKÉLETES! Az egészség érdekében mindenkinek ajánlom!

Noémi Pulveri

Kiváló termék, mindenkinek ajánlani tudom

Noémi Pulveri
Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.