- AKCIÓS!
- ÖSSZES TERMÉK
- Natur Tanya webáruház
- ÉLELMISZEREK, NÖVÉNYI OLAJOK
- NŐKNEK AJÁNLOTT
- FÉRFIAKNAK AJÁNLOTT
- ANTIVIRÁLIS ÉS IMMUNERŐSÍTŐ SZEREK
- BIO KOZMETIKUMOK, ÖKO HÁZTARTÁS
- CUKORBETEGSÉG DIABETES
- CSONTRENDSZER, ÍZÜLETEK
- ENERGIAMEGTAKARÍTÁS HÁZTARTÁS
- FIATALÍTÓ, ÖREGEDÉS ELLEN
- FITNESS, POTENCIA ÉS ENERGIANÖVELŐK
- FLAVIN 7 TERMÉKEK
- GYERMEKEKNEK
- HAJ, BŐR, ÉS KÖRÖMÁPOLÓK, KOZMETIKUMOK
- IHATÓ VITAMINOK: SWEDISH NUTRA
- MEMÓRIA SERKENTÉSE
- SUNRIDER TERMÉKEK
- GYÓGYGOMBÁK
- GYOMOR, EMÉSZTÉS
- IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉS
- ILLÓOLAJOK, étkezési olajok, 100% ESSZENCIÁK
- MILLIMÉTER HULLÁMTERÁPIÁS ESZKÖZÖK - TRIOMED
- MÉREGTELENÍTÉS, FOGYÁS
- SPORTOLÓKNAK, TESTÉPÍTÉS
- SZÍV ÉS ÉRRENDSZER
- TEÁK, gyógynövényekből
- VÍRUS ÉS BAKTÉRIUM ÖLŐK
- VITAMINOK, NYOMELEMEK
- KÖNYVÁRUHÁZ
NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):
Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.
Digest Complex biocom - Emésztőenzim kapszula
Az enzimek szabályozzák:
- Szabadgyök lekötését és szállítását.
- Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.
- A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).
- A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.
- A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.
- A sav-bázis háztartást, az emésztést.
- A hormonrendszert.
- Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).
Bővebben:
BIOCOM DIGEST COMPLEX HATÁSA ÉS ÖSSZETEVŐK:
Amiláz, proteáz és lipáz és észteráz, peptidáz, nukleáz, elasztáz, kollagenáz, tripszin és a kimotripszin formájában, a hatékony emésztésért!
Ajánlott adagolás: 2-4 kapszula az étkezés megkezdésekor vagy befejeztekor. Székrekedés esetén egyszeri 4-6 kapszula lefekvés előtt!
Terhes és szoptató kismamák, 18 éven aluli gyermekek, a készítmény szedése elõtt konzultáljanak orvosukkal.
Emésztőenzim kapszula.
Legfőbb hatásai lehetnek:
Nehéz étkezés utáni könnyű széklet előidézése, gázképződés, puffadás, hányinger, görcsök megelőzése és kezelése
Tejtermékek könnyebb emésztése, bőrkiütések, székletürítési zavarok kezelése (hasmenés/székrekedés)
Mit csinálnak az enzimek?
Olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadítanak fel a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez, az (egészséges) élethez szükségesek. Ezekhez viszont szinte csak a nyers és zöld ételekből, gyümölcsökből jut a szervezetünk! S legyünk őszinték: mikor fogyasztunk ilyenek, s mennyit?
S ha mégis, akkor főzzük, sütjük, azaz: „gyilkoljuk”.
Fontos tudni, hogy az idő előtti öregedésnek elsősorban enzimhiány az oka!
A Biocom Digest Complex 500mg
Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben és kulcsszerepet játszanak. Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Kutatások bizonyították, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken, mely krónikus betegségek kialakulásához vezethet.
Milyen enzimeket ismerünk?
- Emésztő.
- Transzportáló (szállító).
- Transzformáló (a tápanyagok átalakításában közreműködő).
- Metabolizáló (a tápanyagok lebontásában, felszívódásban segítő és kiválasztó).
A testsaját enzimek szabályozzák:
- Szabadgyök lekötését és szállítását.
- Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.
- A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).
- A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.
- A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.
- A sav-bázis háztartást.
- Az emésztést.
- A hormonrendszert.
- Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).
- A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.
- Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.
Mindennapi étkeink:
- A tejtermékek, olajak, magvak és diófélék zsírtartalma például viszonylag magas, s viszonylag magas a saját zsírjuk emésztését elősegítő lipáz koncentrációjuk.
- A szénhidrátokban dús ételekben, mint például a gabonafélékben több az amiláz és kevesebb a lipáz és a proteáz.
- A sovány húsokban tetemes mennyiségű proteáz van, katepszin formájában, és egy kis amiláz.
- Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökben és zöldségekben kevesebb a fehérjét és a keményítőt emésztő enzim, ellenben sok a növényi rostok lebontásához szükséges celluláz nevű enzim.
Az ipari élelmiszerek enzimekben hiányosak!
A tartósítószerek és a tartósítási eljárások egy része, valamint a főzési hő 46°C felett tönkreteszi a táplálékainkban természetesen megtalálható enzimek nagy részét.
Az emésztőenzimek hiánya esetén gyakori:
- Rendszeres puffadás, nagymértékű gázképződés.
- Gyomorpanaszok, böfögés, rendszeres hasmenés.
- Tápanyagok elégtelen felszívódásából eredő egyéb hiánybetegségek.
- Székrekedés.
SZAKCIKK:
Milyen tüneteket okoz az emésztőenzimek hiánya?• gázképződés
• böfögés
• puffadás
• hasmenés
• székrekedés
• a tápanyagok elégtelen felszívódása
Mit jelent a gázképződés és a puffadás?
A “puffadás”-ként leírt érzés akkor jelentkezik, amikor a gáz felgyűlik a hasban és úgy érezzük, hogy ez a testtáj felfúvódott. Bizonyos mértékben mindenkiből távoznak gázok, de ha a táplálék lebontása nem megfelelő, akkor a kellemetlen szagú gázok egy bosszantó problémává válnak. Ez bárkivel megtörténhet.
Mit okoz a gázképződés és a puffadás?
A bélgázok több úton keletkeznek. Evés vagy ivás során mindig lenyelünk egy kevés levegőt. Néha jelentősebb mennyiségű levegőt nyelünk le, például amikor túl sokat beszélünk evés közben, amikor túl gyorsan eszünk , vagy amikor szénsavas italokat fogyasztunk. Ilyenkor szagtalan bélgázok keletkeznek, amelyek magas nitrogén- és oxigéntartalmúak. A gyomor felső részében keletkező gázok böfögést okoznak. A táplálék nem megfelelő lebontása szintén bélgázok képződésével jár, amely a vastagbélben élő baktériumok erjedésének eredménye. Ez a gáz metánt és hydrogen-szulfidot tartalmaz és ez árasztja azt az ismerős, kellemetlen szagot, amely a rothadó tojáséhoz hasonló.
Mik a következményei a gázképződésnek és a puffadásnak?
A társaságban való szégyenkezés rendszerint a leggyakoribb következménye a bélgázok felszabadulásának. Egy másik tény, hogy a gázok felszabadulásakor a ruházat nem mindig megfelelő. Sok ember számára annak eldöntésekor, hogy milyen ruhát vegyenek fel egy adott feladathoz, nagyobb súllyal esik latba az evés utáni puffadt has elrejtésének igénye, mint az aktuális divat. A fokozott bélgáz-képződés súlyosabb gyomor-bélrendszeri megbetegedések jele is lehet. Jelezhet hasnyálmirigy-elégtelenséget, jele lehet a Candida gomba túlszaporodásának vagy élősködőknek.
Megoldás a gázképződés és a puffadás problémájára
Az első dolog, amit fel kell deríteni, hogy mi okozza a gázképződést és a haspuffadást. Felfigyelt arra, hogy vannak bizonyos ételek, amelyek ezeket a jelenségeket elindítják? Attól függően, hogy milyen típusú ételek váltják ki a tüneteit, különböző típusú kiegészítő enzimkombinációk fogyasztása kínálhat hatékony megoldást a problémákra.
A leggyakrabban gázképződést és puffadást okozó ételek közé az alábbiak tartoznak:
• nyers zöldségek
• bab / hüvelyesek
• nehéz húsok (birka vagy marha)
• fehérje és szénhidrát kombinációját tartalmazó ételek (steak és krumpli vagy tészta húsgolyókkal)
• tejtermékek
Az étkezéseket követő hasfájás, kellemetlen teltségérzés, a hasmenés emésztőrendszered fontos jelzése lehet. Szervezeted így üzeni, hogy képtelen megfelelően lebontani az elfogyasztott táplálékokat. A hatékony emésztés kulcsa az enzimekben rejlik. Ismerd meg szerepüket, és gondoskodj róla, hogy megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre!
Ez is érdekelheti:
Hasonló termékek:
Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!
Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!