Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy használjunk az oldal működéséhez szükséges cookie-kat.

Hirdetési cookie-kat csak az Ön hozzájárulása után használunk. Ezek a cookie-k az Ön viselkedése alapján segíthetnek nekünk célzott reklámokat megjeleníteni közösségi oldalakon vagy más weboldalakon.

HozzájárulokNem járulok hozzáTovábbi információk

Myco Crystal Gyapjas tintagomba kapszula - CUKORBETEGSÉG MEGELŐZÉSÉRE

Myco Crystal Gyapjas tintagomba kapszula - CUKORBETEGSÉG MEGELŐZÉSÉRE

Cikkszám: 1822
Kiszerelés: 100 db

A gyapjas tintagombának a népgyógyászatból ismert a vércukorcsökkentő hatása. Bizonyos rosszindulatú daganatok 90-100 %-os gátlását tapasztalták.

7 800 Ft
(78 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!

Bővebben:

Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus):

Felhasználási javaslat:
3X1 kapszula/nap.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hatóanyag 1 kapszulában:
Gyapjas tintagomba őrlemény: 264 mg
Össz polifenol: 2,2 mg
Ebből:
- flavonoid: 1,54 mg
- rezveratrol: 0,0011 mg


SZAKCIKK: (klinikai útmutató: Martin Powell)

Milyen népi hatásai ismertek a Gyapjas tintagombának - Coprinus comatus?

  • A távol-keleti népi gyógyászatban a Gyapjas tintagombát az emésztés és az aranyér gyógyítására régóta alkalmazzák.
  • Kínai kutatások szerint állatkísérletekben bizonyos rosszindulatú daganatok 90-100 %-os gátlását tapasztalták.
  • Igen jelentős a vércukorszint-csökkentő hatása, a tapasztalatok szerint a vércukorszint-csökkentő hatása eléri az orvosi gyakorlatban használt szerek hatásfokát és a hatás tartósságát, bár ezt eddig még csak egereken végzett kísérletben bizonyították.

Gyapjas tintagomba és a cukorbetegség


Gyapjas tintagomba

A cukorbetegek szám az elmúlt években drasztikus növekedésnek indult. 2000-2010 között világviszonylatban megduplázódott a betegek száma! Ezért nagyon fontos, hogy tudatos táplálkozással csökkentsük ennek a nem túl kellems betegségnek az előfordulását. Egy vizsgálat igazolta, hogy a Gyapjas tintagomba por beadását követő 90 perc után  a glükóz mennyisége a vérben 41%-al csökkent és még 6 óra elteltével is 20% -os csökkentést mutatott. Ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a Gyapjas tintagomba egy hipoglikémiás (azaz vércukorszint csökkentő) hatást okoz a sejtek inzulin érzékenységégének fokozása útján, amely lehetővé teszi a glükóz bejutását a sejtekbe. sajnos humán vonatkozású adat még nagyon kevés áll a rendelkezésünkre, de reméljük hamarosan ilyen jellegű kutatások eredményeiről is beszámolhatunk. Addig is jó tudni, hogy a cukorbetegeknek érdemes rendszeresen Gyapjas tintagombát fogyasztaniuk, hisz a bennük lévő tápanyagok, vitaminok jó hatással lesznek egész szervezetükre, s mellesleg még a cukorszintjük is csökkenhet. Ennek rendszeres ellenőrzését viszont javasoljuk e gomba rendszeres fogyasztása mellett.

Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?

Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt a gombát rendszeresen fogyasztani!

Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet mindenki számára.

Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas tintagomba?

  • Ásványi anyagok és nyomelemek közül: kalium, kalcium, natrium, magnézium, vas, cink, mangán, réz található benne.
  • Vitaminok közül: C-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, és niacid található benne nagyobb mennyiségben.
  • Aminosavak közül az összes, köztük a 9 esszenciális is megtalálható benne, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.
  • Magas a rosttartalom jellemzi (13-49%).
A Gyapjas tintagombában ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok és aminosavak tárháza található.

 

Gyapjas tintagomba és a cukorbetegség

A cukorbetegek szám az elmúlt években drasztikus növekedésnek indult. 2000-2010 között világviszonylatban megduplázódott a betegek száma! Ezért nagyon fontos, hogy tudatos táplálkozással csökkentsük ennek a nem túl kellems betegségnek az előfordulását. Egy vizsgálat igazolta, hogy a Gyapjas tintagomba por beadását követő 90 perc után  a glükóz mennyisége a vérben 41%-al csökkent és még 6 óra elteltével is 20% -os csökkentést mutatott. Ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a Gyapjas tintagomba egy hipoglikémiás (azaz vércukorszint csökkentő) hatást okoz a sejtek inzulin érzékenységégének fokozása útján, amely lehetővé teszi a glükóz bejutását a sejtekbe. sajnos humán vonatkozású adat még nagyon kevés áll a rendelkezésünkre, de reméljük hamarosan ilyen jellegű kutatások eredményeiről is beszámolhatunk. Addig is jó tudni, hogy a cukorbetegeknek érdemes rendszeresen Gyapjas tintagombát fogyasztaniuk, hisz a bennük lévő tápanyagok, vitaminok jó hatással lesznek egész szervezetükre, s mellesleg még a cukorszintjük is csökkenhet. Ennek rendszeres ellenőrzését viszont javasoljuk e gomba rendszeres fogyasztása mellett.

A cukorbetegek diétájának szerves része lehet a Gyapjas tintagomba rendszeres fogyasztása!

A gyapjas tintagomba kivonat vércukorszint-csökkentő hatása eléri a gyógyszerek hatékonyságát

A gyapjas tintagomba kivonatának fogyasztása elsősorban a szénhidrát-háztartásra gyakorol kedvező hatást. A gomba hatóanyagai javítják a glukóz felhasználását, illetve csökkentik a vércukorszintet. Védelmet biztosítanak az inzulintermelésért felelős úgynevezett béta-sejteknek. A gyógygomba speciális szénhidrátvegyületei az immunrendszer aktivizálásával fokozzák a sejtek inzulintermelését. Ezzel nemcsak a vércukorszint csökkentéséhez járulnak hozzá, de szabályozzák a hasnyálmirigy működését, természetes úton pótolják az inzulin mennyiségét. Az esetleges inzulinhiány tüneteit mellékhatások nélkül enyhítik, a későbbi szövődmények kialakulását is nagymértékben gátolják. Megakadályozhatják a nagymértékű hízást, megelőzhetik a szívinfarktus, a szélütés, a stroke, a neuropátia és a veseelégtelenség kialakulását is. A gomba rendszeres fogyasztásával meg is előzhető a diabétesz, de a már meglévő cukorbetegségnél is elkerülhető az állapot súlyosbodása!

Tumorgátló, szerepet játszik a prosztata-, mellrák kezelésében

A gyógygombák rengeteg olyan vegyületet tartalmaznak, amelyeknek antitumor hatással rendelkeznek, és bevethetők a rák elleni küzdelemben. Béta-glukán-tartalmuk elősegíti a rákterápia hatékonyságát, aktivizálja a szervezet természetes ölősejtjeit, a makrofágokat, T-limfocitákat, melyek csökkentik a már kialakult daganatok nagyságát, megállítják növekedésüket, és megakadályozhatják az áttétek képződését, illetve a későbbi daganatkiújulás lehetőségét. A gyapjas tintagomba szerepe abban a legjelentősebb, hogy ösztönzi a szervezet saját védelmi rendszerét, ráerősít természetes, egészséges működésére. Antioxidáns és immunrendszer-támogató hatása elpusztítja a kártékony vírusokat, baktériumokat, parazitákat. Magas szelén- és nyomelem-tartalmának köszönhetően szívvédő hatású, speciális szénhidrátjai pedig védelmet nyújtatnak a károsodott bélfalon át behatoló kórokozókkal szemben.  Elsősorban prosztata-, mell- és hólyagrák esetén értek el adagolásával kimagasló eredményeket, mind a rákos sejtek szaporodásának megállításában, mind a meglévő tumorok csökkentésében, illetve a betegek életminőségének javításában.

A kemoterápia és sugárkezelés súlyos mellékhatásainál is hasznos kiegészítő: enyhíti a kellemetlen tüneteket, a fájdalmat, ellenállóbbá teszi a legyengült szervezetet a vírusokkal, baktériumokkal, fertőzésekkel szemben.

A gyapjas tintagomba kiemelt tumorgátló és vércukorszint-csökkentő hatása mellett a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében, a vérnyomás szabályozásában, a méregtelenítésben, a hormonrendszer működésének normalizálásban is segítséget nyújt.

Csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait, természetes antibiotikumként kihat az általános egészségi állapot javítására, védelmet biztosít a káros környezeti ártalmaktól, és csökkenti a stresszes életmód okozta belső terhelést.

A gyapjas tintagomba gyógyhatása akkor érvényesül igazán, ha rendszeresen fogyasztják. Megelőzésre, illetve a legyengült szervezet felerősítésére, konkrét betegségek kezelésére napi minimum 10-20 gramm szárított, porított gomba elfogyasztása ajánlott. Ez az irányadó mennyiség természetesen függ a fogyasztó egészségi állapotától, az általa szedett gyógyszerektől és a kapott kiegészítő kezeléstől is. A gombák általában szárítva tárolhatók el a leghosszabb ideig, ilyen formában beltartalmukat, aromáikat és hatóanyagaikat is megőrzik a kedvező gyógyhatás kifejtése érdekében.

Gyapjas tintagomba és a metabolikus szindróma

Myco Crystal Gyapjas tintagomba kapszula webáruház

A metabolikus szindróma a XX. század népbetegsége, mely leginkább rossz táplálkozási szokásainkkal hozható összefüggésbe, eredménye pedig a szív- és érrendszeri betegségek gyakoribb előfordulása. Ezek a betegek elhízottak, vérnyomásuk, vérzsír értékük, valamint  vércukor szintjük egyaránt magas. Ez a négy faktor “HALÁLOS NÉGYES”, hiszen ezen értékek megemelkedése nagy valószínűséggel nem hosszabbítani, hanem rövidíteni fogja az életüket. Számos egyéb betegség is következménye lehet a metabolikus szindrómának, mint pl. az elbutulás (demencia), a daganatos betegségek, illetve igen gyakran jár a máj elzsírosodásával is.
Egy vizsgálat alapján úgy tűnik, a Gyapjas tintagomba képes lehet a metabolikus szindróma alapját is képező vércukorszintet mérsékelni metabolikus tüneteket mutató kisállatokon. Az eddigi eredmények nagyon biztatóak, remélhetőleg további vizsgálatokkal sikerül majd teljesebb képet kapnunk ennek a gombának a metabolikus szindróma kezelésében való felhasználási lehetőségeiről is.

A liofilizált Gyapjas tintagombabeltartalmi értéke nagyon magas, ui. a liofilizálás során marad benne a gombában a legtöbb hasznos anyag, így például a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. 

Források:

  • Dotan N., Wasser S., Mahajna J.: „The culinary-medicinal mushroom Coprinus comatus as a natural antiandrogenic modulator.”, Integr Cancer Ther. 2011; 10(2):148-159.
  • Popović M., Vukmirović S., Stilinović N., Capo I., Jakovljević V.: „Anti-oxidative activity of an aqueous suspension of commercial preparation of the mushroom Coprinus comatus.”, Molecules 2010; 15 (7), 4564-4571.
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18347759


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.