Összetevők: Coenzyme Q10 (98%), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), CD-polidextrin, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva-héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin kapszula.
A koenzim Q10 hatása
A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubikinonnak neveznek.
Elsőrendű antioxidáns tulajdonságú, amely valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen.
Katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását.
A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban.
A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek.
A táplálékkal felvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formává alakul át.
Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. "mitokondriumban" található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása.
Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez.
A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja.
Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladásával jelentősen csökken!
A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben!
A megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet.
Ennek az anyagnak a természetes forrása a makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj.
Mivel ezekből a napi táplálkozással keveset fogyasztunk, ezért szükséges a pótlólagos szedése!
A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd.
A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet.
Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását.
Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését.
A Q10 fogyasztása elsősorban szív-, és érrendszeri betegségek esetén - pl. koszorúér betegségek, magas vérnyomás, stb. -, van jó hatással.
Illetve 40 éves kor elmúltával, amikor a szervezet is egyre kevesebbet termel!
A méregtelenítési folyamatok hatásfoka is nő, az öregedési folyamat lelassul, a sejtek élettartalma meghosszabodik.
Terhes és szoptató anyák ill.véralvadásgátló gyógyszert fogyasztók a Q10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét.
A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki.
Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik.
Elsősorban 40 éves kor után a folyamatos fogyasztás javasolt!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quercetin (kvercetin)
A kvercetin egy úgynevezett flavonol, amely a polifenolokhoz tartozik.
Természetes módon megtalálható a növényekben, és így számos élelmiszerben.
Különösen nagy mennyiségben van jelen a hagymában, de az almában, a sárgabarackban, a cseresznyében és a szőlőben is megtalálható, csak úgy mint bizonyos borokban és gyümölcslevekben, valamint a fekete- és zöld teában.
A kvercetin egy másodlagos növényi összetevő, és ennek az anyagnak köszönhetik a növények és a gyümölcsök sárga festékanyagukat.
Általában a kvercetin a zöldségek és gyümölcsök héjában található.
A quercetin erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen meggátolja a gyulladás kialakulását.
Meggátolja a hisztamin valamint más gyulladásért felelős anyagok termelését.
Ennek köszönhetően hatékony az artritisz, az izületi reuma valamint az artrózis kezelésében.
Ugyanakkor a quercetin antioxidáns és védi a szervezetben felgyülemlett C vitamint is.
Kimutatták, hogy a quercetin-származékok széles spektrumú védelmet nyújtanak a vírusok széles köre ellen, ideértve a SARS-t is.
A kanadai és a kínai kutatók jelenleg együttműködnek abban, hogy tanulmányozzák a quercetin hatékonyságát a COVID-19 fertőzés ellen.
A quercetin egy erős immunfokozó és széles spektrumú vírusölő hatással bír.
Gátolja a gyulladást elősegítő citokinek felszabadulását, ami hasznos lehet, mivel a súlyos COVID-19 fertőzés és az azt követő halál a citokinek viharaktivitásának köszönhető.
Noha nincs klinikai vizsgálat, amely kifejezetten a D-vitamint vizsgálná a koronavírus vonatkozásában, rengeteg adat áll rendelkezésre arról, hogy ez fontos vitamin az influenza és a felső légúti fertőzések megelőzésében, kezelésében.
Forrás: https://tudomanyplaza.hu/a-quercetin-kvercetin-es-a-d-vitamin-szovetsegesek-a-koronavirus-ellen/
Flavin7 bioflavonoid komplex
A flavonoidokról röviden.
Antioxidáns hatás:
- A flavonoid típusú vegyületek szerkezetüknek köszönhetően jelentős gyökbefogó és antioxidáns hatással rendelkeznek.
- Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a környezeti hatások által a szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, illetve biztosítva azok zavartalan működését.
Csökkenthetik az érelmeszesedést:
- Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol kialakulhat a verőerek falán, tipikusan a szívkoszorúereken, a végtagokban és az agyi erekben jelentkezik.
Számos tudományos közlemény támasztja alá, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása esetén antioxidáns és érfalstabilizáló hatásuk révén lassítják, gátolják a meszesedés kialakulását.
Szív- és érrendszer védelme:
- A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy csökkentik a hajszálerek törékenységét, növelve ezzel az érfalak rugalmasságát.
- Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, ezáltal védőhatást fejtenek ki trombózis ellen.
Allergiaellenes hatás:
- Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről.
A flavonoidok egyéb kedvező élettani hatásai mellett allergiaellenes hatással is rendelkeznek.