Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy használjunk az oldal működéséhez szükséges cookie-kat.

Hirdetési cookie-kat csak az Ön hozzájárulása után használunk. Ezek a cookie-k az Ön viselkedése alapján segíthetnek nekünk célzott reklámokat megjeleníteni közösségi oldalakon vagy más weboldalakon.

HozzájárulokNem járulok hozzáTovábbi információk

SPIRULINA ALGA - Biocom - ZÖLDALGA KAPSZULA

SPIRULINA ALGA - Biocom - ZÖLDALGA KAPSZULA

Kiszerelés: 100 db

Sejtszintű méregtelenítés, lúgosít és beállítja a pH-szintet, segíti, az őssejtek működését. Segít kivezetni a szervezetből a mérgező nehézfémeket!

6 439 Ft
(64 Ft / db)
A választott opciók feláraival növelt ár!

Bővebben:

A Spirulina gazdag természetes fehérjékben, tápanyagokban, vitaminokban, aminosavakban, növényi zsírokban, béta-karotinban, kalciumban, vasban, magnéziumban, egyéb nyomelemekben és fő ásványokban, klorofillben és antioxidánsokban. Ez a zöld étrend-kiegészítő gazdag tápanyagokban, és immunrendszer-serkentő hatású, kiváló szabadgyök-fogó. 

A WHO adatai szerint a Spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszerénél vagy orvosi készítményénél. Képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját, így a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget.

Ajánlott adagolás: naponta két alkalommal 1-3 kapszula fogyasztása ajánlott. A kapszulákat vízzel fogyassza az étkezések között. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Terhes és szoptató kismamák, 18 éven aluli gyermekek, a készítmény szedése előtt konzultáljanak orvosukkal.

Összetevők: spirulina (Arthrospira platensis: 500 mg/kapszula), kapszulahéj (cellulóz), csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát), rizsliszt.

BIOCOM SPIRULINA ALGA KAPSZULA ÖSSZETEVŐK:

SPIRULINA BIOCOM MIKROALGA MEGRENDELÉS


SZAKCIKK:

A SPIRULINA MIKROALGA LEHETSÉGES HATÁSAIRÓL ÁLTALÁNOSSÁGBAN: 



Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns. 
Csökkenti a vérnyomást. 
Lassítja az érelmeszesedést. 
Csökkenti az éhségérzetet. 
Serkenti az agyműködést. 
Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását. 
Ízületi problémákra jótékony hatású. 
Javítja a bőr állapotát, fiatalságát. 

Ez a jellegzetes kékeszöld színű alga természetes forrása a béta-karotinnak. A béta-karotin az A-vitamin előanyagaként hozzájárul a haj, a bőr, a köröm egészségének megőrzéséhez, a bőr öregedésének késleltetéséhez. Részt vesz a normális csont képződésben, elősegíti a szem egészségének megőrzését. Mint antioxidáns hozzájárul a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez. 

- Erősíti az immunrendszert 
- Segíti a sejtek regenerálódását 
- Alkalinforrás 
- Magas tápérték 
- Higany- és arzénmentes

 

SPIRULINA BIOCOM MIKROALGA MEGRENDELÉS

Megelőzi a szabad gyökök megjelenését, csökkenti a lipid-, és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását. Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, melyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből. Az AIDS-elleni hasznos antigéneket tartalmaz. Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek, elősegíti a teherbeesést és a várandósság normális lefolyását, normalizálja az anyagcserét. Segít a szervezet pH-értékét lúgossá tenni, könnyen emészthető vasforrás. 
Több mint száz, pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz: teljes értékű, könnyen emészthető fehérjéket 60-70%-ban - a fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növés késlekedést és a vízegyensúly felborulását okozza. Továbbá 18-féle aminosavat, vitaminokat (B1, B2, B5, B6, B9, B12, A-, E-, és C-vitamint). Emellett fontos mikroelemeket: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén (ráksejtek sorvasztása, öregedés lassítása), króm (perifériás idegrendszer javítása), vanádium (zsír-, szénhidrát-anyagcsere, inzulintermelés serkentése). Valamint nukleinsavakat (DNS és RNS), klorofillt (szerves vasforrás, méregtelenítés), fontos enzimeket (fikocianin). 

Magyarország területének nagy része jódhiányos, ezért napi fogyasztása is sokaknak javallott. Kontroll mellett pajzsmirigy túlműködés esetén is adható! 

MIRE JÓ, a spirulina mikroalga: 
- A pajzsmirigy támogatása, alulműködés esetén harmonizálása 
- Antioxidáns, immunrendszer erősítése, vitalizálásra 
- Agyműködés serkentése 
- Rákos sejtek szaporodásának lassítása 
- Vérnyomás csökkentése 
- Érelmeszesedés lassítása 
- Ízületi gondok kezelése 
- Étkezés előtt fogyasztva az étvágy csökkentése 
- Bélflóra normalizálása, káros baktériumok kiirtása 
- Salakanyagoktól való megtisztítás 
- Nehézfémek, gyógyszerek vesekárosító hatásának csökkentése 
- Cukorbetegség komplex gyógyítása 
- Gyulladásos folyamatok, szív- és érbetegségek megelőzése 
- A bőr állapotának feljavítása, öregedése megelőzése 
- Ránctalanítás, pattanások kezelése 


 

CSODA ALGA A TAPASZTALATOK SZERINT:

Spirulina vérnyomás-, vércukor- és koleszterincsökkentő, gyulladásgátló, izomregeneráló, anyagcsere-serkentő tulajdonságú.  300 %-al több kalciumot tartalmaz, mint a tej,  2300 %-al több vasat, mint a spenót, 3900 %-al több béta-karotint, mint a sárgarépa és 375 %-al több fehérjét, mint a tofu.  Növényi fehérjetartalma magasabb, mint 60 százalék.

Az A-vitamin a bőr, szem és porcok egészségéről gondoskodik, az E-vitamin az anyagcseréért felelős, a B1-vitamin a szív és keringési rendszer támogatója, a B2-vitamin a koenzimekért, a protein- és energia-háztartásért felelős, a B3-vitamin az idegrendszerért, a B6-vitamin az aminosavakat, immunrendszert, majd az összes szervet, az izomzatot támogatja, a B12-vitamin a vörösvértestek képződését segíti elő.

Munkában, sportban vagy a hétköznapokban túlterhelt embereknek ideális, hiszen az igénybevett sejtek energiaszükséglete többszörösére növekszik, s a megfelelő tápanyag és vitálisanyag bevitelét a mikroalgák biztosítják. A sejttáplálás minősége befolyásolja a sejtek öregedését. A vitális anyagok megfelelő bevitele gondoskodik a sejtekről, a jó közérzetről és felfrissülésről. Ezzel kimerültségünket kezelhetjük, és a sejtek regenerálódását elősegítve az öregedési folyamatokat is lassítjuk, bőrünk kisimult lesz, kisugárzásunk pedig utánozhatatlanul friss.

Spirulina platensis mikroalga

A spirulina alga primitív szerkezetének köszönhetően válik kitűnő táplálékká. Nem rendelkezik kemény sejtmembránnal, ellenben tele van fehérje építő riboszómával. A hiányzó kemény fal biztosítja a megtermelt fehérjék gyors és hatékony felszívódását.

A spirulina 65-71% fehérjét tartalmaz a növekedési körülményektől függően. Ezek a fehérjék táplálkozási szempontból teljesek, mivel tartalmazzák mind a 8 esszenciális aminosavat, mégpedig az ideális arányban. Ez a legtöbb növényi fehérjéről nem mondható el, mivel általában nincs meg bennük egy vagy több nélkülözhetetlen aminosav.

A szervezetünk sajnos nem képes elraktározni az aminosavakat és várni arra, hogy egy következő étkezéssel megérkezzen a hiányzó összetevő. A sejtek felépítéséhez vagy javításához nélkülözhetetlen fehérje szintézishez az összes tápanyagnak egy időben kell rendelkezésre állnia.

Ráadásul még akkor is adódhatnak emésztési problémák, amikor teljes értékű fehérjét fogyaszt valaki, és ezek a problémák megakadályozzák egyes elemek felszívódását. A spirulina nem csupán tartalmazza az összes szükséges aminosavat, de azokat olyan formában, amitől ötször könnyebben emészthető, mint a szója vagy a hús.

Mi található meg a Spirulinában és a Chlorellában? 

A 8 esszenciális aminosav a Spirulina mikroalgában

Izoleucin (4,13%): Szükséges a hemoglobin termeléséhez, stabilizálja és szabályozza a vércukorszintet és ezzel együtt a szervezet energiaszintjét, sportolók számára különösen hasznos, mivel elősegíti az izomszövetek, a bőr és a csontok regenerálódását. Segíti az egyéb nem esszenciális aminosavak termelését a szervezetben.

Leucin (5,80%): Stimulálja az agyműködést, elősegíti az izomszövetek, a bőr és a csontok regenerálódását.

Lizin (4,00%): A szív és a keringési rendszer fő építőköve. Biztosítja a kalcium felszívódását és fenntartja a pozitív nitrogénegyensúlyt. Elősegíti a kollagén termelődését valamint az antitestek termelődését a vérben.

Metionin (2,17%): Elősegíti a zsírok lebontását, így akadályozva meg azok felhalmozódását a májban és az erekben. Nyugtatja az idegeket stressz esetén.

Fenilalanin (3,95%): Szükséges a pajzsmirigy számára a tiroxin termeléshez, amely serkenti az anyagcserét. Növeli az éberséget és a vitalitást, javítja a kedélyállapotot.

Treonin (4,17%): Fontos szerepe van a kollagén és a fogzománc termelésében. Javítja az anyagcserét és a tápanyagok felszívódását.

Triptofán (1,13%): Növeli a B-vitaminok hasznosulását. Javítja az idegek állapotát és stabilizálja az érzelmeket. Csökkenti az étvágyat.

Valin (6,00%): Serkenti az izomkoordinációt és a szellemi kapacitást.

Nem esszenciális aminosavak a Spirulina mikroalgában

A spirulina tíz nem-esszenciális aminosavat tartalmaz a 12-ből. Az, hogy "nem esszenciális" nem jelenti azt, hogy nem fontosak vagy nem szükségesek. Ez csupán azt jelenti, hogy az emberi szervezet képes őket felépíteni más tápanyagokból maga is, amikor szüksége van rá. Mindazonáltal célszerű ezeket is megfelelő étrendi forrásból biztosítani, mert ez jobban szolgálja az egészségünket. Több ezer biokémiai anyag vesz részt a testünk működésében és egyik sem a semmiből került elő. Tulajdonképpen mindegyik az elfogyasztott táplálékunk minőségétől függ.

Alanin (5,82%): A sejtfalak építőeleme és részt vesz a cukor anyagcseréjében.
Arginin (5,98%): Fontos a férfiak szexuális egészsége szempontjából. A sperma 80%-a ebből áll.
Aszparaginsav (6,34%): A szénhidrátok energiává alakításában van szerepe.
Cisztin (0,67%): A hasnyálmirigy vércukor kiegyenlítő funkciójában játszik szerepet. A bőr és a köröm fő alkotóeleme.
Glutaminsav (8,94%): A glükóz mellett az agy másik fő tápanyaga. Alkoholizmus, epilepszia, és izomsorvadás kezelésére is használják.
Glicin (3,50%): A sejtek oxigén és energia ellátást segíti elő.
Hisztidin (1,08%): Szükséges a vörös- és fehérvérsejt termeléshez, valamint a hallószervek egyik fő építő eleme.
Prolin (2,97%): A glutaminsav alapja. C-vitaminnal együtt segít megőrizni a kötőszövet egészségét.
Szerin (4,00%): Segít megóvni az idegrostokat körülvevő zsíros hüvelyt (Mielin).
Tirozin (4,60%): Lassítja az öregedést. Megszünteti az éhségérzetet. Részt vesz a haj és a bőr színének kialakításában és véd a leégéstől.

Ásványi anyagok a Spirulina mikroalgában

A fehérjék mellett az ásványi anyagok és a mikroelemek szintén fontos építő elemei a testünk szöveteinek.

A spirulina annyira telíti ásványokkal a vizet amiben él, hogy semmi más növény nem képes mellette megmaradni. A lúgos környezet, amit teremt magának alkalmas arra, hogy az átlagos növényi formákhoz képest nagy mennyiségű ásványi anyagot építsen a sejtjeibe.

Mivel a felvett ásványok a spirulinában lévő aminosavakkal szerves, úgy nevezett kelát kötésbe kerülnek, egy nagyon jól hasznosuló ásványianyag forrásként fogyaszthatjuk. Sokszor több gramm szervetlen ásványi sót fogyasztanak egyesek tabletta vagy oldott folyadék formájában és nem tapasztalják semmi észrevehető hasznát, mivel  szervezet ezeket nem élelemként fogadja. Még az is előfordulhat, hogy éppen ezek fogyasztása vezet az élelmi ásványi anyagok rosszabb hasznosulásán át a test hiányos ellátottságához.

A spirulina a következő szerves, kelát kötésű ásványi anyagokat tartalmazza:

Kálium (15400mg/kg): 150 grammnyi mennyiségben található meg a szervezetben, szinte kivétel nélkül a sejteken belül, oldva található meg. Ingerület átvitelben és a test elektrolit egyensúlyának fenntartásában van szerepe.
Kalcium (1315mg/kg): A legnagyobb mennyiségben ez az ásvány található meg a testünkben. Különösen a csontok és a fogak egészsége bánja az elégtelen bevitelt. A spirulina nagyjából annyi kalciumot tartalmaz grammonként, mint a tej.
Cink (39mg/kg): 2-3 grammnyi mennyiségben van jelen az emberi szervezetben. A haj, a szem, és a férfi nemi szervek, a máj, a vesék, az izmok, és a bőr tartalmaz belőle számottevő mennyiséget. A legfontosabb szerepe az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban van.
Magnézium (1915mg/kg): Hiánya izomgörcsök formájában jelentkezik először. Ha a vádliban, az kellemetlen, de ha az szívben, az több mint kellemetlen.
Mangán (25mg/kg): A cinkkel együtt az enzimek felépítésében vesz részt.
Szelén (0,4mg/kg): Eredetileg úgy gondolták, hogy egy mérgező nehézfém, de mára ismert, hogy szükséges az egészséghez. Lassítja az öregedést, gátolja a szabad gyökök kialakulását, csökkenti a rákkeltő anyagok toxikus hatását, és javítja a szív hatékonyságát.
Vas (580mg/kg): Elősegíti a hemoglobin képzést. A vashiány a leggyakoribb a nők körében a reproduktív években.
Foszfor (8942mg/kg): A második leggyakoribb ásványi anyag az emberi szervezetben. Jelen van szinte minden sejtjében. Szerepe van a kalcium megtartásban a csontokban.

Vitaminok a Spirulina mikroalgában

A spirulina jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat is.

E-vitamin (190mg/kg): Éppen annyit tartalmaz belőle, mint a nyers búzacsíra. Ez a vitamin védi a szív - és az érrendszer egészségét, fokozza a sejtek oxigén ellátását.
B1-vitamin (55mg/kg): Hiányában lelassul a gondolkodás, elfárad az agy, majd szívizom károsodás és hiányos oxigén ellátottság lép fel. Fontos szerepet tölt be a szénhidrát anyagcserében.
B3-vitamin (118mg/kg): A niacin vagy nikotinsav az egyik legcsodálatosabb vitamin. Nélkülözhetetlen a mentális egészség fenntartásában. Skizofrén betegeket kezelnek vele eredményesen. Csökkenti a vér káros koleszterin szintjét és nagyobb adagokban kihajtja a szervezetből a méreganyagokat és a sugárzást.
Inozit (350mg/kg): A néha B9-vitaminként is emlegetett anyag hiányában ekcéma, hajhullás, keringési zavarok, alváspanaszok, szempanasz, székrekedés, ideggyengeség, és szorongás lép fel. Naponta 4-8gramm szükséges belőle, amit részben szervezetünk előállít, részben étrendi pótlást igényel. Koffein fogyasztás esetén mennyisége hirtelen lecsökken a szervezetben.
B2-vitamin (40mg/kg): A riboflavin a leggyakrabban hiányzó vitamin a mai ember étrendjéből. A szem betegségei, mint a szürkehályog, a romló látásélesség és a könnyező szem az első tünetek.
B6-vitamin (3mg/kg): Védi a szív egészségét, csökkenti az ödémák kialakulásának lehetőségét, stabilizálja a nők hormonszintjét. A cink és a b6-vitamin együtt számos idegi probléma kezelésében volt eredményes.
Biotin (0,4mg/kg): Amennyiben keveset fogyasztunk fáradtak, ingerültek, depressziósak leszünk. Hull a hajunk, korpásodik, száraz vagy zsíros lesz a bőrünk. Izomfájdalmak és idegesség jelzik a biotinhiányt. Naponta 0,1mg a szükséges mennyiség, amit szervezetünk elő is állít, amennyiben a bélflóra rendben van.
B12-vitamin (2mg/kg): Ezt a vitamint szinte lehetetlen növényi forrásból megszerezni. Hiányában kóros vérszegénység alakul ki. Hosszabb távon való elégtelen fogyasztása az idegek elváltozásához és mentális betegségekhez vezet.
Pantoténsav (11mg/kg): A szellemi frissesség, a koncentráció, az egészséges haj és bőr, és végtagjaink jó vérellátásának a biztosítása a legismertebb feladata. A karcsúság és a jó közérzet vitaminjának is hívják. Érdekes, hogy a B5-vitaminként is ismert anyag vissza adja a haj eredeti színét amennyiben az őszülés elején kezdi el valaki hatékony adagban fogyasztani.
Folsav (0,5mg/kg): Ritkán B4-vitaminként is említi a szakirodalom és a vér vörös vértesteinek képzésében játszik szerepet. Hiánya vérszegénységet és a terhesség során súlyos magzati fejlődési problémákat okozhat.

Karotin vegyületek a spirulina algában

Néhány olyan mikrotápanyag is óriási mennyiségben van jelen a spirulinában, ami bár nem vitamin, a testünk képes belőlük vitaminok előállítására, mégpedig a neki éppen szükséges mennyiségben. Ilyen vegyületek például a karotinoidok, amikből a szervezetünk A-vitamint állít elő.

Az A-vitamin csak állati eredetű táplálékokban van jelen kész formában, de amennyiben kellő mennyiségben fogyasztunk az elővitaminjaiból, akkor nem csupán a hiányától mentesülünk, de a túladagolásától sem kell tartanunk.

Egy egységnyi A-vitamin előállításához két egység karotinra van szükség. A spirulina összességében 4000mg karotint tartalmaz az alábbi bontásban:
Alfa-karotin: nyomokban
Béta-karotin: 1700mg/kg
Xantofill: 1000mg/kg
Kriptoxantin: 556mg/kg
Echinenone: 439 mg/kg
Zeaxantin: 316 mg/kg
Lutein: 289 mg/kg

Enzim pigmentek

Amellett, hogy a spirulinában található fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok lenyűgöző mennyiségben vannak jelen, ez a parányi organizmus biokémiai szempontból fontos pigmentekben is gazdag. Pigmentek nélkül a testünk nem képes szintetizálni azon enzimek sokaságát, melyek az anyagcsere egyensúlyához szükségesek.



Klorofill

A leglátványosabb pigment a klorofill. A zöld összetevő, amely a legfeltűnőbb az élő növényekben. Ionokat bocsát ki, ha a napfény éri. Ezek a szabad ionok stimulálják a biokémiai reakciót, mely létrehozza a proteineket, vitaminokat és cukrokat. A klorofillt néha "zöld vér" néven is említik, mert hasonló az emberi vérben található hemoglobin molekulához. 
Valójában hasonló molekuláris szerkezetűek. A különbség, hogy a klorofill magja egy magnézium molekulát, a hemoglobin egy vas molekulát tartalmaz. 
A magnézium zöld szint ad a klorofill molekulának, és szerepet játszik más anyagok előállításában, míg a vas vörös színt ad a vérnek.
 A klorofill, amit elfogyasztunk gyorsítja a májsejtek regenerálódását, és az erek tágításával növeli a vérkeringést az összes szerv irányába. A szívdobogás ütemét lassítja, mégis minden összehúzódás erejét növeli, így javítva a vérkeringés teljes hatékonyságát.

A klorofill előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy fokozza a bélmozgást és megszünteti a székrekedést. Normalizálja az emésztő savak kiválasztását. Ez megnyugtatja a gyulladást és csökkenti a felesleges váladékkal járó gyomorfekély kialakulásának esélyét.



Phycocyanin

A kékes színt adó pigment a phycocyanin (fikocianin), körülbelül 7%-os koncentrációban van jelen, összehasonlítva a klorofill 1%-os jelenlétével a spirulinában. A phycocyanint az emberi bilirubin pigmenttel kapcsolják össze, melyek fontosak az egészséges májfunkcióhoz és az aminosavak emésztéséhez.



Porfirin

Egy másik fontos pigment, a vörös összetevő, mely a hemoglobin aktív magját alkotja. Ehhez a stuktúrához kapcsolódik a B-12 vitamin egyik molekulája, mely nélkülözhetetlen az egészséges vörösvérsejtekhez.

Zsírok, cukrok, sók és kalóriák?

Szinte csoda, hogy egy ilyen koncentrált tápanyagforrás nincs tele felesleges zsírokkal és kalóriákkal. Pedig nincs. A spirulina mindössze 7% zsírt tartalmaz, azt is esszenciális zsírsavak formájában. Az esszenciális zsírsavak (néha F-vitaminok), közé tartozik a linolsav, a linolénsav és az arachidonsav. Az esszenciális zsírsavakat minden sejt használja. Hatással vannak a haj, a bőr, és a körmök egészségére, valamint szerepet játszanak a vérben úszó koleszterin lebontásában. Nem veszélyes zsírok, sőt létfontosságúak az egészséghez.

A spirulina kevés szénhidrátot tartalmaz. Mindössze 10-15% cukor van benne, az is poliszacharid formában, ami nem emeli meg a vércukor szintet. Könnyen emésztődik anélkül, hogy inzulintermelésre késztetné a hasnyálmirigyet.

Kalória szempontjából is gazdaságos a spirulina, mivel 3,9kCal/gramm a tápanyag tartalma. Ugyanennyi fehérje elfogyasztásához 65 kalóriányi marhahúst kellett volna elfogyasztani, ami majdnem 15-szörös különbség. Egy átlagos evőkanálnyi spirulina 30-40 kalóriát tartalmaz mindössze.

A nátrium tartalma 0,4mg grammonként, ami azt jelenti, hogy egy átlagos sószegény diétában, ahol a napi bevitel 2000mg alatt kell legyen, a spirulina elhanyagolható a többi sóbevitel mellett. 


A mikroalgáknak - különösen a Spirulinának és Chlorellának - rendkívül fontos szerepük van az egészséges és teljes értékű táplálkozásunkban.

Spirulina és Chlorella mikroalga folyamatos fogyasztásával megelőzhetjük a hiánytüneteket és az ezekből eredő megbetegedéseket. Ez ma a tévhitekkel ellentétben nem csak a vegetáriánus étrendet folytatók számára fontos. Mindennapi életünkben, munkánkban, de főként a szervezetünket érő negatív környezeti hatásokkal szemben segítenek a mikroalgák létfontosságú összetevői abban, hogyegészségünket és vitalitásunkat megtarthassuk egészen idős korunkig.  


 

A Spirulina és Chlorella mikroalgák kombinált fogyasztása erősíti a szervezetünket, így beindíthatja annak öngyógyító képességét. 

A mikroalgák egészségre gyakorolt pozitív hatását számos fogyasztói tapasztalatés kutatási eredmény támasztja alá:

  • allergia
  • emésztési problémák: székrekedés, hasmenés gyomorsav–túltengés, epebántalmak esetében
  • reflux tüneteinek enyhítésében
  • fogyás, fogyókúra - étvágycsökkentő és méregtelenítő hatásuk miatt szintén hatékonyak a mikroalgák
  • Sclerozis multiplex (szklerózis multiplex, SM)
  • Chron-betegség
  • vércukorszint normalizálása
  • ízületi és csontbántalmak
  • meddőség leküzdésében (a szervezetünk intelligens: egy elsavasodott, tápanyaghiányos, elmérgeződött szervezet nem tudna egészséges gyermeket létrehozni, így nem történik meg a fogantatás, vagy korai vetélés következik be. Ezeket a negatív hatásokat segít a Spirulina és a Chlorella mikroalga kiküszöbölni, így a várandóság létrejöhet, a magzat is egészségesebb körülmények között növekedhet, a betegségek előfordulási esélye csökken
  • klimaxos problémák enyhítése
  • hiperaktiv gyerekek esetében növeli a koncentrációs képességet, csökkenti az agressziót, impulzivitást (alga + Genio termék)
  • hajhullás, egészségessé teszi a körmöket, bőrt és a hajat
  • a Spirulina alga kiváló segítség koleszterin- és vérnyomáscsökkentésben
  • mély, nyugodt alvást biztosít a Lunar algapor fogyasztása
  • potenciazavarok, prosztata gyulladás, egyéb betegségek esetén
  • hasnyálmirigy-gyulladás
  • az alga kiváló sebgyógyító hatású,  emellett hatásos fekélyek, pikkelysömör, cellulit, ekcéma,visszér problémák esetén
  • rossz kedélyállapot, depresszió esetén (ez a mikroalgákban található omega-zsírsavak, főként az omega-3 hatása)
  • alulműködő pajzsmirigy esetén (Spirulina alga hatása)
  • izomláz csökkentésére, megelőzésére is hatékony lehet a mikroalga
  • Alzheimer-kór
  • autizmus (a korábbi védőoltásokkal bekerült nehézfémek kivezetése Chlorella mikroalga hatása, omega-zsírsavak az agyműködés harmonizálása)
  • zsírdaganatok,  köszvény (Chlorella és Spirulina alga lúgosító hatása)
  • gyulladás- láz- és fájdalomcsillapító hatás is igazolt az algák esetében
  • immunerősítő, víruselles hatású: HIV, herpesz simplex, influenza vírus ellen kutatások igazolják az alga vírusellenes hatását (Spirulina alga hatása)
  • serkenti a vérképzőszerveket. Serkenti a csontvelő regenerációját, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után, ill. csontvelőrák esetén. Ez a Spirulina fikocianin (phycocyanin) tartalmának köszönhető. Ennek azért van különös jelentősége, mert a fikocianin, ami egy rákmegelőző hatással bíró pigment növényekben egyáltalán nem fordul elő. Tehát a Spirulina alga fikocianin tartalmának köszönhetően pozitívan stimulálja az őssejteket (kínai kutatók bebizonyították, hogy az őssejtek sérülése – pl. vegyi vagy radioaktív behatás -  után is képes a fehérvérsejtek szaporodását szabályozni, mellékhatások nélkül)
  • vas-hiány, vérszegénység megelőzésében és megszüntetésében is igazolt eredmények (Chlorella alga)
  • rák (rosszindulatú daganat)
    A tudósok a Chlorella alga átfogó hatásrendszerét Chlorella Growth Factornak nevezik (röviden CGF). Bár még csupán kevés kutatás foglalkozott az Chlorella algával, mégis olyan különleges esetekről számoltak be, ahol megállította a daganatok növekedését, így azonnal felhívta magára a kutatók figylemét.
    A mikroalga fogyasztása enyhítheti a kemoterápia mellékhatásait - a kezelés mellett is fogyasztható. Kérd ki kezelőorvosod véleményét!
    Hatások: lúgosítás: savas közeg kedvez a rákos sejtek szaporodásának, oxigén bejuttatása a sejtekbe: rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén, fikocianin: a fikocianin a Spirulinában található rákmegelőző hatással bíró pigment (természetes festékanyag), speciális CGF-faktor:Chlorella alga különleges hatásrendszere, magas antioxidáns tartalom: a rákkeltő szabadgyökök ellen, asztaxantin antioxidáns: a világ ma ismert legerősebb antioxidánsa - Bővebben »»
  • sav-bázis (sav-lúg) egyensúly helyreállítása, a szervezet ph-jának harmonizálása
  • az alga serkenti az egészséges sejtépítést (aminosavak és B-vitamin komplex, magas RNS tartalom stb.)
  • fokozza a sejt regenerálódást (esszenciális zsírsavak és aminosavak, klorofill, fikocianin stb.)
  • javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát – ásványi anyagok, aminosavak, klorofill, mukopoliszacharidok stb.)
  • csontritkulás elleni védelem – szerves kötésű, azaz valóban felszívódó ásványi anyagok, nyomelemek, lúgosítás
  • Chlorella alga segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását, méregtelenít (klorofill, fikocianin, ásványok, a Chlorella speciális három rétegű "szennymágnes" sejthártyája)
  • Spirulina alga mérsékli az allergiás tüneteket – a mangán, phycocianin  elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebontást, optimalizálja az immunrendszer működését
  • fokozza az inzulintermelést: króm, cink, természetes inulint tartalmaz (természetben előforduló poliszaharid, természetes szénhidrát-energiaforrás, amely a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli meg)
  • javítja a sejtanyagcserét – klorofill, króm, szelén, zsírsavak, biofotonok (információ-továbbítás harmonizálása a sejtek között ún. biofotonok - speciális a Napfényből megkötött fényrészecskék - segítségével)
  • az algáknak a vérnyomás szabályozásában, sejtszaporodásban, a gyulladásos folyamatok, aszív- és cukorbetegségek megelőzősében is fontos szerepe van – nukleinsav-, valamint V-linolénsav-tartalmának köszönhetően
  • az alga gátolja a sejtek oxidációját és ezáltal lassítja az öregedést, anti-aging hatással bír
  • a Spirulina platensis mikroalga, mint prebiotikum, a vastagbélben szelektíven elősegíti a kedvező hatású probiotikus mikroorganizmusok szaporodását, mint ahogyan  elősegíti az ásványi anyagok felszívódását is, ezáltal erősíti az immunrendszer, és segít az emésztés helyreállításában.

A mikroalga nem gyógyszer, az alga  egy teljes értékű táplálék (a WHO kifejezésével élve: szuperélelmiszer, azaz "Superfood"), amelyrendszeres fogyasztása szolgálja egészségünket, folyamatosan tisztítja a  sejtjeinket  a nap mint nap bejuttatott méreg- és salakanyagoktól, valamint  folyamatosan pótolja az elhasznált vitálanyagokat.

  

"Én az algákat csak „zöld vér”-nek nevezem, melyekre minden percben szüksége van a szervezetemnek!"

„Török László vagyok, én is a lelkes algafogyasztók táborába tartozom. A Clorella és Spirulina algák hatásairól már korábban is hallottam és magam is megdöbbentem, hogy a médiában megjelent állítások valóban igazak! Évek óta számtalan lúgosítási eljárással próbálkoztam, de ilyen hatással egyik sem volt rám. Bátran állíthatom, hogy három hét algafogyasztás után, minden addig meglévő nyűgöm jelentősen mérséklődött:

  • nem reagál a szervezetem olyan intenzíven az időjárási frontokra - nincs szédülés, fejfájás, idegesség, levertség
  • megszűntek a térd- és derékfájdalmaim
  • reggel frissen és kipihenten kelek ki az ágyból - eddig egyetlen „csodamatrac” sem segített
  • hétköznapjaim kiegyensúlyozottabbak
  • a sportban jelentősen nőtt a teljesítőképességem és kevésbé fáradok el

Egyszóval mintha kicseréltek volna, ezért én az algákat csak „zöld vér”-nek nevezem, melyekre minden percben szüksége van a szervezetemnek!

Miután mindennek utána néztetek az algákról nektek is ajánlom az én jelmondatomat: Jobb egy gramm gyakorlat, mint egy tonna elmélet!”

(Török László magánvéleménye) 

 

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.