Felhasználási javaslat:
50 ml/nap, valamint igény és szükség szerint napi 100-200 ml/nap, több alkalomra elosztva.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: felbontás nélkül szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve.
Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó!
Kérjük, az üvegbe ne igyon bele, mert esetleg erjedési folyamatokat indíthat el!
Összetevők: szűrt-tisztított víz, Flavin7Bioflavonoid complex (vörös szőlő -mag, -héj; cirok -mag, -héj; feketeszeder -mag, -héj; feketecsersznye -héj; feketeribizli -mag, -héj; pirosribizli -mag, -héj; szilva -héj; almahéj szárított őrleményei), színezék: Vitis Red 4P-VS (antocianidin 4%), édesítőszer: Stevia (Steviol-glikozid), CD polidextrin.
Hatóanyagok ajánlott napi bevitelben:
50 ml 100 ml 200 ml
Összes polifenol: 4170 mg 8340 mg 16680 mg
Ebből flavonoid: 2920 mg 5840 mg 11680 mg
Ionofor hatás:
Az Ionoforce technológia használatával könnyebben tudnak a daganatellenes hatóanyagok bejutni a sejtekbe, így hatékonyabban tudják a daganatos sejtek osztódását megakadályozni.
Hatékony felszívódás:
A ciklodextrinek kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.
Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén.
A természetes flavonoid-koncentrátum.
Gyümölcsökből kivont antioxidáns- és flavonoid-koncentrátum, amely elősegítheti szervezetünk hatékony működését.
Különleges étrendkiegészítő, természetes alapanyagokból készül, tartósítószert nem tartalmaz.
Az első flavonoidot Szentgyörgyi Albert Nobel-díjas professzor fedezte fel 1928-ban, akkor P-vitaminnak nevezte el.
Mára több ezer kutató bizonyította ezen anyagok szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatását.
A flavonoidok szerepét az egészségmegőrzésben kutatások igazolják, kísérletekkel bizonyított, hogy a flavonoidok megtisztítják a szűkült ereket a koleszterin lerakódástól, így javítják azok átjárhatóságát.
A flavonoidok visszaadhatják az érfal rugalmasságát, erősíthetik a vénákat, védhetik az erek belső falát, valamint csökkenthetik a vérzsír -szintet.
Kutatók szerint a flavonoidok antioxidáns hatása 20-50-szer hatékonyabb a C és E vitaminnál is.
A rendszeres antioxidáns bevitel lassítja a sejtek elhasználódását és az öregedési folyamatokat.
A flavonoidok magasabb rendű növények és gyümölcsök másodlagos anyagcsere termékei.
Ezekből többre van szükségünk, mint amennyi gyümölcsöt el tudnánk fogyasztani!
A készítményben található egy speciális növényi immunanyag, a Resveratrol.
Ez olyan növényekben található meg, amelyeket nem védtek vegyszerekkel, ezért saját immunrendszerükre voltak utalva.
Ezek mellett természetes ásványi anyag és vitaminforrás, amely támogatja az immunrendszer működését.
Mire jó, a Vörös szőlő?
Vitaminjai: a B1, B2, C, folsav, biotinforrás is.
Ásványi anyagok: foszfor, káliumban, kalcium, nátrium, magnézium, kevés vas és cink.
Flavonoidok: a quercetin, rutin
Savak: borkősav, almasav, citromsav, borostyánkősav
Növényi anyaga a resveratrol.
A gyümölcs értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
Napi tápanyag-szükségletünket képes fedezni.
Élelmi rostja jó hatással van a bélműködésre.
Víztartalma magas.
Gyorsan felszívódó cukortartalma: csökkenti a fáradtságot, növeli a koncentrálóképességet, energiát ad.
Ásványi anyagai jó hatással vannak idegrendszerünkre, fogerősítő, csontrendszerünk karbantartója.
Vese, húgyhólyagtisztító.
Késlelteti a vesekövek kialakulását.
A reumás eredetű gyulladásos fájdalmak enyhítője.
Étvágyjavító, leromlott, lázas betegségben ajánlott.
Quercetin tartalma szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében.
Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.
Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól és ennek következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől.
A vegyület a legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő levében és a vörösborban található meg.
Mire jó, a Fekete ribizli?
Nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott.
Gyümölcsét gyógynövény szavunk mintájára joggal nevezhetnénk gyógygyümölcsnek, amit az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani.
Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva.
Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban.
Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne.
A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mg található, a többi antioxidánsról nem is beszélve.
E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt.
Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan.
Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni a korral járó különböző bajokkal.
Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték.
Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból.
A feketeribizli levele nagyon gazdag C-vitaminban. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.
Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával.
Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsírszintjének csökkenését is tapasztalták.
Mire jó, a Fekete cseresznye?
A cseresznye tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, stb.
Van benne továbbá A, B, és C-vitamin.
A cseresznye tartalmánál fogva kitűnő vértisztító.
A téli húsos táplálkozás következtében hamarosan megtelik a szervezet húgykősavval, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erős fájdalmat okoz az idősebbek körében.
A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy elmúlik a fájdalom.
A cseresznye hatása a vértisztításban jut kifejezésre, az pedig a bőrt tisztítja meg.
Hormonelégtelenség, az a betegség, amikor a szervezet kevesebb hormont termel, mint kellene, így számos betegség alakulhat ki.
A szintetikus hormonok veszélyesek lehetnek, sok nőnél ellenhatásként még rosszabb lesz a helyzet.
Ezért helyesebb, ha a természetes hormonokhoz folyamodnak, amit a növények termelnek, így a cseresznye is.
Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát.
Mire jó, a Fekete szeder termése?
A szeder az egyik legrégebben említett gyógynövény.
Már i.e. 400-ban, Hippokrátesz korában is említik jótékony hatását.
Az 1500-a években a patikusok ismerték fogínyvédő hatását, állatok fekélyeinek kezelésére is használták.
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B6- illetve C-vitamin, folsav) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, foszfor, magnézium, vas, msngán, réz).
A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít rokonáéhoz, a málnáéhoz, de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb.
Dúskál az antioxidáns flavonoidokban.
Flavonoid vegyületei elsősorban antioxidáns hatásuknak köszönhetően hasznosak, de azt is számos kutatási eredmény támasztja alá, hogy immunerősítő, gyulladáscsökkentő, daganatellenes hatásuk is van.
Mire jó, a Bodza termése?
Mélykék bogyói, gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, fehérjéket, ásványi anyagokat, szerves savakat, cseranyagokat és antociánt (piros színanyagot).
Nagy antociántartalma miatt széleskörűen használják az élelmiszeriparban természetes élelmiszer-színezéknek.
Az ásványi anyagok közül a bogyó vastartalma kiemelkedő a szintén nagy kalcium-, kálium- és foszfortartalom mellett.
A benne levő vas a szervezet számára tökéletesen felvehető formában van jelen, emiatt vashiányos, vérszegény személyeknek ajánljuk a bogyóból készült termékeket.
A bogyókból lé, szörp, kiváló lekvár készíthető, izzasztásra, vizelethajtásra, székrekedés ellen jól használható, de a bogyók gyógyhatásai közé sorolható az álmatlanság, a migrén, a fájdalmas ideggyulladások elleni alkalmazás is.
Mire jó, a Szilva?
A szilva rendkívül gazdag káliumban (757mg/100g).
Egyik legjobb vértisztító.
Serkenti az emésztést, a legeredményesebb a székrekedés ellen.
A szilvában lévő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak.
A kálium szabályozza, normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében.
Véd a belső vérzések kialakulásával szemben.
A szilva tisztítja a vért és csökkenti a vérnyomást.
Mire jó, a kökény kivonat?
C-vitaminban gazdag terméseit október végén szedhetjük, ha már kissé megcsípte a dér.
A termésekből készített ital, lekvár, bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő.
Zsírcsökkentő hatású, fogyókúra esetén nélkülözhetetlen.
Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk.
A kökény fogyasztható továbbá bélhurut ellen, anyagcsere-szabályozó hatása érvényesül reumánál, általános immunerősítő.
A népgyógyászat kúraszerűen sárgaság és aranyér kezelésére is javasolja.
A kökény fontos forrása az ELLAGSAV-nak (EA).
Az ELLAGSAV egy daganatpreventív fenolos dilakton, anticarcinogen (magyarul daganatmegelőző, rákellenes) hatású.
Kísérletileg igazolt, hogy az EA étrendi adagolása 55%-al csökkenti a tumor fejlődését.
A Flavin7 ital további kedvező hatásai:
- Ionofór hatás: hatóanyagok a sejten belül is.
- Hatékony felszívódás a ciklodextrin által.
- (Fogyasztása: 2-3 percig a nyelv alatt tartva)
- Kategóriateremtő innováció ionofor bioflavonoidokkal