Kereső
Kifejezés: 

Keresés

RENDELÉSI, SZÁLLÍTÁSI INFO

NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):

Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.

OLVASSA EL ÚTMUTATÓNKAT!

LinkBank

LinkBank

KÁRTYÁS FIZETÉS 1 PERC ALATT!
LETÖLTHETŐ TELJES ÁRLISTA
Bioaktív Kékjód+ cseppek - az eredeti
Bioaktív Kékjód+ cseppek - az eredeti
Bioaktív Kékjód+ cseppek - az eredeti
Bioaktív Kékjód+ cseppek - az eredeti
Bioaktív Kékjód+ cseppek - az eredeti

Bioaktív Kékjód+ cseppek - az eredeti

Kiszerelés: 30 ml

Az intelligens, szerves kötésű, természetes jódot tartalmazó étrendi-kiegészítők fogyasztása teljesen biztonságos, hiszen ezekből a szervezet csak a számára szükséges mennyiséget veszi fel és az esetleges felesleg kiürül. A prof. dr. Török Szilveszter által kifejlesztett Bioaktív Kékjód + étrend-kiegészítő készítmény alkalmas a  jódhiány megelőzésére és a jódpótlásra minden korosztály számára. 30 ml kb.200 napi adag.

6 500 Ft
(217 Ft / ml)
A választott opciók feláraival növelt ár!
A kiszállítás időpontjáról telefonon értesítjük!

Bővebben:

A Bioaktív kékjód+ a jódhiány pótlására ajánlott, és kizárólag az előírt mennyiségben szedhető!

Ajánlott adagolás:

Étkezés előtt nyelvre cseppentve, vagy a napi előírt mennyiséget cseppentse egy pohár tiszta vízbe, és igya meg. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Kortól, állapottól és az előírásoktól függően napi 1 vagy 2 vagy 3 cseppet nyelvre cseppentve lenyelni, vagy kevés tiszta vízbe cseppentve öblögetve lenyelni naponta egyszer étkezés előtt. A készítményt minden használat előtt jól fel kell rázni.

A Bioaktív kékjód+ egy cseppje 50 µg aktív jódnak felel meg. Fogyasztható úgy is, hogy egy liter tiszta vízbe cseppentjük az előírt napi adagot és azt a nap folyamán megisszuk.

A kék színű, íztelen kolloid oldat nem csíp, nem mar, és egy üveg kb. 200 napra biztosítja egy felnőtt ember jódpótlását.

A pajzsmirigy fokozott működése (hipertireózis) pajzsmirigy gyulladás illetve L-tiroxin szedése esetén a jódpótlásról feltétlenül egyeztessen kezelőorvosával!

Használat előtt felrázandó!

OÉTI engedély száma: 7105/2010.

ORGANIKUS, BIOAKTÍV KÉK JÓD, TERMÉKISMERTETŐ

Bioaktív kékjód+ vásárlás

A prof. dr. Török Szilveszter által kifejlesztett Bioaktív Kékjód+ étrend-kiegészítő készítmény alkalmas a  jódhiány megelőzésére és a jódpótlásra minden korosztály számára.

Több évtizedes tudományos kutató-fejlesztő munkával és számos állatkísérlettel igazolt Bioaktív Kékjód+ egyszerűen adagolható, gazdaságos, jól tárolható, íztelen, szagtalan, stabil, nem toxikus, nem illékony, intelligens, természetes, organikus készítmény.

A Bioaktív kékjód+ a jódhiány állapotának megelőzésére szolgáló jódpótlásra (profilaxis) tökéletesen megfelel, mert ebben az állapotában a jód az összes toxikus hatását elveszíti, nem vált ki jódérzékenységet, nekrózist, biológiailag a legaktívabb formáját veszi fel, kitűnően felszívódik, nincs túladagolási veszélye, kórokozók szaporodását gátló hatása jelentős, stabil, nem illékony, nem bomlékony, nincs kellemetlen szaga és íze. Amikor elegendő a szervezet számára, akkor a szervezet a felesleget kiüríti.

A magyar és az Európai Uniós szabályozások nem teszik lehetővé, hogy egy-egy készítményt úgy tüntessünk fel, mintha az megoldana vagy megelőzne egészségügyi szempontból fontos hiánybetegségeket. Ennek megfelelően mi sem állítunk olyasmit, hogy a Bioaktív Kékjód+ a megoldás minden jóddal kapcsolatos gondunkra. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a Bioaktív Kékjód+ az élő szervezetek számára legkedvezőbb formában, szerves állapotban tartalmaz jódiont, melynek egyetlen cseppje 50 mikrogramm aktív jódionnak felel meg.

A SZERVEZET NAPI JÓDSZÜKSÉGLETE

a WHO, UNICEF és a Nemzetközi Jódbizottság ajánlása

Jódszükséglet, ivóvíz jódtartalma

KIEGÉSZÍTŐ ÉTRENDI JAVASLATOK

A szelén (Se) szerepe. Szelénhiány esetén a pajzsmirigy-funkció romlik, mivel csökken a T3 hormon felszabadítása. A jód pótlásán kívül tehát szelénpótlás is ajánlott a gyorsabb regenerálódás érdekében. A tengeri eredetű táplálékok (halak, rákok, algák, tengeri káposzta) természetes jódban gazdagok, ezért fogyasztásuk ajánlatos. A keresztesvirágúak pl. a káposztafélék (fejes káposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli, kínai kel, bimbós kel) karalábé, retek, torma, kerti zsázsa, tarlórépa, a fehér és fekete mustár goitrogén tulajdonságúak, tehát golyvát (pajzsmirigy megnagyobbodást) okozhatnak. Fogyasztásuk visszafogása javasolt a jódhiányosok esetében.

Amikor a jód megbetegít

Jódhiány pótlása szervetlen jóddal

Európában az 1980-as években kezdődő jódadagolás révén, amit az egészségügy „jódprofilaxisnak” nevezett el, a legtöbb ország lakosságának mintegy 70 %-a rendszeresen jódozott sót fogyaszt, hogy elkerülje a jódhiányt. (2000-ben a magyar háztartások 16 %-a használt jódozott sót). Ezen túlmenően az állatok tápjába és a húsipari készítményekbe is keverhetnek jódozott sót.

A német Dr. Lothar Hotze » professzor a lakosság által vásárolt élelmiszerek jódozásának árnyoldalaira hívja fel a figyelmet. Szerinte a jód túladagolása pajzsmirigy-túlműködést, szívpanaszokat, fogyást, vérnyomás emelkedést okozhat. Egyes esetekben a pajzsmirigy alulműködését is előidézheti, aminek tünetei többek között a koncentráció- és alvászavar, hízás, hajhullás, sőt a túladagolás hajlamosít bizonyos – a pajzsmirigyet megtámadó – autoimmun betegségekre is.

Az „általános jódprofilaxis” szószólói ezzel szemben azt állítják, hogy az említett túlműködéssel járó autoimmun betegségek (Basedow-kór, Hashimoto-betegség) ritkák és a profilaxis áldása nem összehasonlítható azokkal a hátrányokkal, amelyek kevés embernek jelentenek gondot.

A tények a jódról és a jódpótlásról

Jódhiány helyes és helytelen pótlása

Az általános jódozás bevezetése előtt a Basedow-kór Németország lakosságának 1 %-át érintette, ma ez a szám 4 %-ra emelkedett. A Hashimoto-betegség, amikor is az immunrendszer pusztítja a pajzsmirigyet, ugyancsak jóval gyakoribbá vált. 1995 előtt ez a betegség lényegében nem is létezett Németországban, ma a betegek száma az összlakossághoz mérten 6 %. Ez a tendencia nagyon veszélyes, mert e két betegségben szenvedőknél gyakran megfigyelhető más belső elválasztású mirigyek megbetegedése is. Ez elsősorban a hasnyálmirigy Langerhans szigeteit érinti (I. típusú diabétesz), valamint a mellékvese-kérget (Addison-kór). Ezeket az összefüggéseke azért fontos szem előtt tartani, mert pl. a cukorbetegség világszerte egyre gyorsabban terjed.

Jódtartalaom térkép

A jódhiányos endémiás golyva előfordulásának gyakorisága – három kivételével – minden megyében jelentősen meghaladja a nemzetközileg elfogadott 5 %-os arányt. A jódhiány legsúlyosabban a gyermekeket érinti.

A jódhiányt az egészségügyi kormányzat káliumjodidot tartalmazó konyhasóval (20 mg KI/kg), káliumjodid-tartalmú tablettákkal (50, 100, 200 mikrogramm jódtartalommal), természetes jodidot tartalmazó gyógyvízzel (JÓDAQUA), és szükség esetén pajzsmirigy-hormon készítmények napi adagolásával igyekszik megoldani.

Hasznos tudni, hogy az  utóbbi 20-25 évben elvégzett tudományos vizsgálatok bebizonyították a szervetlen eredetű jódadalékokról (jodidok, jodátok), hogy nedvszívóak, fényérzékenyek, bomlékonyak, csípősek, maró hatásúak, gyakran jódérzékenységet (jodizmust) okozhatnak. Nyálban vízben oldva nyálkahártya irritációt válthatnak ki és a pajzsmirigybe közvetlenül agresszíven beépülhetnek.

E készítmények gyártói és a szakorvosok felhívják a „fogyasztók” figyelmét arra, hogy „a ténylegesen hiányzó jódmennyiségnél többet bevinni nem kívánatos, sőt káros is lehet.”

Ezzel szemben az intelligens, szerves kötésű, természetes jódot tartalmazó étrendi-kiegészítők fogyasztása teljesen biztonságos, hiszen ezekből a szervezet csak a számára szükséges mennyiséget veszi fel és az esetleges felesleg kiürül.

Az általános, a szervetlen jódsókkal történő jódozás hosszabb távon olyan betegségek elterjedéséhez vezetett, amelyek eddig ritkábban fordultak elő. Ilyenek pl. különféle bőrbetegségek, akné, allergiás panaszok, amelyek semmilyen gyógyszerre nem reagálnak és lehet, hogy spontán javulnak ha megvonják a betegtől a jódot. A bőrpanaszok közül a dermatitis herpetiformis Duhrin, a jód-akné és a jódallergia. A szervetlen kötésű jód maró hatással van a nyálkahártyára, ezért náthát, kötőszöveti gyulladást, irritációt válthat ki. A jód által előidézett túlműködés fokozza a fényérzékenységet, ami akár életveszélyes fényallergiához vezethet. A szervetlen jódvegyület hatással van az idegrendszerre is: testi-lelki nyugtalanság, pánik- és félelemrohamok, agresszivitás és hiperaktivitás lehet a következmény. A jód által fokozott hormontermelés a csontok anyagcseréjét is befolyásolja, ami felgyorsíthatja a csontritkulás folyamatát. Ez az agresszív jódsó köhögést, lázat, hasmenést és fejfájást idézhet elő. A tartós jódfogyasztás pedig depressziót és impotenciát okozhat. Végül, de nem utolsó sorban a jód fokozza a nitrózaminok képződését. Ezek a vegyületek bizonyos élelmiszerekben találhatók és köztudottan erősen rákkeltők.

Az angliai Birmingham Egyetem kutatói rámutatnak, hogy a kezdődő, még panaszt sem okozó pajzsmirigy-túlműködés akár háromszorosára növeli a jód által okozott szívhalált, például a pitvari fibrillációt. Tovább nőhet az időskori demencia, az Alzheimer-kór és a combnyaktörés veszélye.

Dr. Jürgen Hengstmann professzor, a berlini Urban Kórház Pajzsmirigy Ambulanciájának vezetőjemár 1988-ban azt nyilatkozta, hogy a németek 10-15 %-át negatívan érinti az élelmiszerek jódozása. Hotze professzor adatai szerint a jód miatt már megbetegedettek száma országosan több, mit 10 %.

Az alábbi szervek és szövetek számára nélkülözhetetlen a megfelelő jódbevitel!

Jódhiány ünetei és kezelése

Pajzsmirigy rendellenesség jelei, ha az alábbi tünetek közül valamelyik vagy több is jelen van.

 • töredező körmök és haj
 • hajhullás, hajvég töredezés
 • száraz bőr főleg lábszáron és könyökön, kézháton, nyakon
 • nehéz ébredés, már reggel fáradtan kel (iskolások esetén is)
 • délután 15-17 óra között hirtelen álmosság, kimerülés érzése
 • állandó kimerültség érzése
 • nehéz koncentráló képesség (iskolások esetén is)
 • feledékenység
 • figyelmetlenség (iskolások esetén is)
 • lustaság érzése (iskolások esetén is)
 • hízékonyság
 • mell ciszták
 • székrekedés
 • rendszertelen menstruáció
 • terméketlenség

Ez is érdekelheti:


Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése,  megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez! 

Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Gyártók
Utoljára megtekintett
Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.