- AKCIÓS!
- ÖSSZES TERMÉK
- Natur Tanya webáruház
- ÉLELMISZEREK, NÖVÉNYI OLAJOK
- NŐKNEK AJÁNLOTT
- FÉRFIAKNAK AJÁNLOTT
- ANTIVIRÁLIS ÉS IMMUNERŐSÍTŐ SZEREK
- BIO KOZMETIKUMOK, ÖKO HÁZTARTÁS
- CUKORBETEGSÉG DIABETES
- CSONTRENDSZER, ÍZÜLETEK
- ENERGIAMEGTAKARÍTÁS HÁZTARTÁS
- FIATALÍTÓ, ÖREGEDÉS ELLEN
- FITNESS, POTENCIA ÉS ENERGIANÖVELŐK
- FLAVIN 7 TERMÉKEK
- GYERMEKEKNEK
- HAJ, BŐR, ÉS KÖRÖMÁPOLÓK, KOZMETIKUMOK
- IHATÓ VITAMINOK: SWEDISH NUTRA
- MEMÓRIA SERKENTÉSE
- SUNRIDER TERMÉKEK
- GYÓGYGOMBÁK
- GYOMOR, EMÉSZTÉS
- IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉS
- ILLÓOLAJOK, étkezési olajok, 100% ESSZENCIÁK
- MILLIMÉTER HULLÁMTERÁPIÁS ESZKÖZÖK - TRIOMED
- MÉREGTELENÍTÉS, FOGYÁS
- SPORTOLÓKNAK, TESTÉPÍTÉS
- SZÍV ÉS ÉRRENDSZER
- TEÁK, gyógynövényekből
- VÍRUS ÉS BAKTÉRIUM ÖLŐK
- VITAMINOK, NYOMELEMEK
- KÖNYVÁRUHÁZ
NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):
Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.
Brompapa Intenzyme DR kapszula, emésztőenzim
Növényi alapú, vegetáriánus emésztőenzim. Articsóka, ananász, papaya egy kapszulában!
- puffadás, gázképződés
- emésztési zavarok
- székrekedés
- a tápanyagok elégtelen felszívódása
- gyulladásgátló
Bővebben:
Brompapa Intenzyme DR kapszula, emésztőenzim összetevők:
Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye mag-héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Articsóka őrlemény (cinarin), kapszula borítása: zselatin (zselésítő anyagok: Hipromellóz, Gellángumi), Papain enzim papayaból kivonva, Bromelain enzim ananászból kivonva.
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben: | 1 kapszula | 2 kapszula |
Articsóka őrlemény: - ebből cinarin | 150 mg 1,5 mg | 300 mg 3 mg |
Papain enzim | 25 mg | 50 mg |
Bromelanin enzim | 25 mg | 50 mg |
Össz polifenol - ebből flavonoid | 6,68 mg 4,68 mg | 13,35 mg 9,35 mg |
Az ananász egészségmegőrző tulajdonságai
1.Gyulladáslátló hatás: a gyümölcs egyes részeit hagyományosan különféle betegségek gyógyítására használták. Ezt a tulajdonságot főként a bromelain enzimnek köszönheti, melyet a növény szárából nyernek ki. Emésztő enzimként alkalmazzák, hogy lebontsa a fehérjéket, de a szénanáthától a lázig számos baj ellen használható a gyógyításban, mivel kiemelkedő gyulladáscsökkentő.
2.Arthritis ellen: a bromelain, melyet az ananászból nyernek, tripszinnel és rutinnal kombinálva alkalmas a csontritkulásból adódó térdfájdalom gyulladáscsökkentésére, így hát potenciális egyéb jó hatásai vannak a rheumatoid arthiritis-re is, noha a bizonyíték erre nézve még kevés. Sajnos, sokkal több bromelain van a szárban, mint az ananász húsában, de kiegészítő formában már elérhető.
Enzimek:
Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben és kulcsszerepet játszanak. Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Kutatások bizonyították, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken, mely krónikus betegségek kialakulásához vezethet.
Az emésztőenzimek hiánya esetén gyakori:
- Rendszeres puffadás, nagymértékű gázképződés.
- Gyomorpanaszok, böfögés, rendszeres hasmenés.
- Tápanyagok elégtelen felszívódásából eredő egyéb hiánybetegségek.
- Székrekedés.
Fehérjefogyasztás előtt és közben érdemes növényi proteázokat tartalmazó Brompapa étrend-kiegészítőt fogyasztani, mely papaya kivonatot (papaint), ananászkivonatot (bromelint) és inulinban gazdag articsókát tartalmaz. Ezzel a kiegészítéssel pótolhatjuk a hőkezelés során károsult enzimeket, ezáltal a nyers élelmiszerfogyasztás hatását érhetjük el.
AZ ARTICSÓKA HATÁSA
A Brompapa egyik összetevője az articsóka, serkenti a máj szöveteinek regenerálódását, epehajtó, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést. Hatóanyagai: cinarin, szeszkviterpén-laktonok, alkaloidok, flavonoidok (szkolimozid), inulin, aromaanyagok, keserűanyagok. Ajánlják a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésére, továbbá cukorbetegség, vese- és hólyagbántalmak ellen is. Gyökerének antibiotikus hatást is tulajdonítanak.
Az articsóka levelét (cynarae folium) a népi gyógyászatban és a gyógyszergyártásban is felhasználják:
1.epehajtó, ide az első helyre teszem mert a válasz szempontjából ez a legfontosabb
2. emésztést elősegítő ez az elsőből is következik
3. koleszterinszint-csökkentő
4. antioxidáns hatás – májvédelem, gátolja a májsejtek pusztulását
A bromelin (bromelain) az ananászban található kéntartalmú, proteáz vagyis proteolitikus (fehérjebontó) enzimcsoport, de nem elsősorban emésztőenzim volta miatt vált ismertté, hanem elsősorban gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, duzzadáscsökkentő hatása miatt. Az 1950-es évek óta használják különböző terápiás célokra, a sportolásból származó sérülésektől kezdve a fogyókúrán át a szívbetegségig. Általában az ananász szárából vonják ki, de a gyümölcsben is jelen van.
A bromelin a fehérjebontás katalizátoraként működik és segítségével a fehérjék aminosavakra bomlanak. E fehérjemolekulákat széthasító tulajdonsága miatt szokták húspuhításra is használni. A gyümölcs fogyasztása nem biztosítja a bromelin terápiás hatását, mert alacsony koncentrációban van benne.
Bromelain a visszér elleni védelemben
A kitágult erekben kevés a fibrin lebontásához szükséges anyag, az un. plazminogén aktivátor. A bromelin ehhez hasonló hatást fejt ki és megakadályozza, hogy a visszerek környezetében a bőr keménnyé és rögössé váljon, így a bőr nem veszti el rugalmasságát. A bromelin a vér áramlási tulajdonságaira is hatást gyakorol, a vér hígabb lesz. Mérsékli a vérrög- és hegképződést.
A bromelin gyulladásgátló hatása
A bromelin természetes gyulladásgátló hatású enzim, ami felemészti a fibrint, ami a vér egyik fehérjéje, amit sérülés alkalmával termel a szervezet. A fibrin a véralvadásban fontos szerepet játszó, vízben nem oldódó fehérje, amely hasznos, mert sérüléskor megelőzi a vérveszteséget, és egyben káros is, mert képződése a keringésben tromboemboliás betegségekhez vezethet.
A fibrin fibrinogénből keletkezik, amelyet a máj szintetizál, ahonnan bekerül a vérbe, majd ott trombin hatására fibrinné alakul át. A fibrin olyan sejtközi állományt hoz létre, ami körbefalazza a gyulladt területet, és ödémát alakít ki.
A fibrin felelős a duzzanat, a vörösség és a fájdalomérzet kialakulásáért. Amennyiben a fibrinszint bromelinkezeléssel csökkenthető, a gyulladással járó kellemetlen tünetek mérséklődnek, illetve megszűnnek. A bromelin segíti a sérülést követően képződött felesleges váladék eltávolítását is.
A bromelin hatásának másik eleme, hogy gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Ezáltal megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti.
A bromelin ösztönzi a citokinek - az immunrendszer sejtjei átal termelt, nem ellenanyag természetű molekulák - termelődését is, melyek az immunrendszer sejtjeinek összehangolását végzik a sikeres immunválasz érdekében.
Bromelin a daganatok ellen
Kutatások folynak a bromelin daganatellenes szerepének feltárására. Úgy tűnik, hogy a bromelin segít azt a védőréteget eltávolítani, ami mögé a ráksejtek rejtőznek az immunrendszer elől. A kutatások szerint a bromelin képes feloldani a tumorsejtet övező fibrinhálót, így az addig elfedett daganatsejt külső felszíne szabaddá és felismerhetővé válik az immunrendszer számára, és a kóros sejtek elpusztulhatnak. Egyes vizsgálatok szerint a bromelin csökkenti a kemoterápia káros mellékhatásait. Úgy tűnik, hogy a bromelin többféle módon is hat a daganatok ellen.
Javítja az emésztést
A fehérjebontó ananászenzim hatékonyan segíti a táplálékkal elfogyasztott fehérjék emésztését, gyorsítja az anyagcserét, ezért hasznos lehet azoknak, akik emésztési problémákkal küzdenek, ezenkívül sportolóknak is fontos lehet, akiknek fontos a bevitt fehérje hasznosulásának mértéke.
Bromelin és hörghurut, asztma
Oldja a nyákot, enyhíti az orrdugulást. Arcüreggyulladásnál (sinusitis) ajánlják. Beszámolók szerint a bromelin búvárok és pilóták fülproblémáit is enyhíti. Használják még nyálmirigy-gyulladásnál. Habár a vizsgálati eredmények nem egységesek, a bromelin enyhítheti a szénanátha következtében fellépő gyulladást és duzzanatot is.
Szívinfarktus, stroke
A bromeline enzim a vérlemezkék túlzott összecsapódását ellensúlyozva, véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen, csökkenti az éren belüli vérrögképződés kockázatát, a szívtáji szorító fájdalmakat, tágítja a verőereket.
A vörösvérsejtek összecsapódását akadályozva csökkenti a vérrög kialakulásának lehetőségét, ezzel csökkenti a szívinfarktus és a stroke kockázatát.
Sclerosis multiplex
A bromelin étrendkiegészítő sclerosis multiplex esetén is ajánlható fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt.
Immunerősítés
A sikeres immunválaszt befolyásolja a T-sejtek és a makrofágok működése, illetve az általuk termelt citokininek, amik kulcsszerepet játszanak az immunkommunikócióban. A bromelin fokozza a citokininek termelődését.
Bromelin és antibiotikumok
A bromelin bizonyos antibiotikumok hatását felerősíti, aminek lehetséges oka az, hogy azok jobban felszívódnak, és hogy a beteg szövet áteresztőképességét növelik, így az antibiotikumok könnyebben eljutnak a fertőzés helyére. A kutatók arra is gondolnak, hogy hasonlóképpen a bromelin könnyebb bejutást biztosít az immunrendszer bizonyos alkotórészeinek, és ezátlal javítja az öngyógyító mechanizmusok működését.
A PAPAYA HATÁSA EMÉSZTÉSRE, IMMUNIZÁLÁSRA
MIRE JÓ A PAPAYA?
Papaya háromféle emésztő enzimet tartalmaz.
A papain a fehérjéket bonja le és hatása Ph-független, tehát akkor is hatásos, ha pl. gyomorsav hiány miatt az egyébként a gyomorban termelődő pepsin már nem, vagy csak gyengén tudja a hatását kifejteni (a pepsin csak erősen savas közegben működik!).
A vékonybélben a tripszin és a kimotripszin lúgos közegben bontja a táplálék fehérjéit. A zsírokat ugyanott a lipáz bontja, főleg epesavak jelenlétében. Az epesavak a zsírokat apró cseppekké oszlatják el (emulgeálják), így a lipáz számára hozzáférhetővé válnak.
A papaya tartalmaz még renint, ami a tejfehérjék bontását végzi igen jó hatásfokkal, valamint keményítő bontó pektázokat is.
Nagyon sok ember szenved emésztési zavarokban.
Számos készítmény van évtizedek óta forgalomban, melyek marha hasnyálmirigyből kivont tripszint, kimotripszint, és igen kevés lipázt tartalmaznak (fújj!).
A papaya ezzel szemben teljesen biztonságos, hozzá hasonló, az emésztést ilyen kíméletes módon elősegítő növény nincs is a világon!
Talán csak az ananászban levő bromelain képes ezt megközelíteni, de az ananász nem tartalmaz treint és pektázt, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a papaya egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.
A papayában található további összetevők:
- C-vitamin
- A-vitamin
- folsav
- kálium
- rost
- E-vitamin
- K-vitamin
A papaya tehát rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, flavonoidokban, ásványi anyagokban és rostokban. Ezek az értékes tápanyagok segítik a szív-, és érrendszer megfelelő működését és a vastagbélrák megelőzését.
A papaya segíthet az arterioszklerózis és a cukorbetegség megelőzésében, a benne lévő antioxidánsok és vitaminok ugyanis gátolják a koleszterin oxidációját. A koleszterin az oxidációt követően képes felépülni az erekben és ún. plakkokat létrehozni, melyek infarktushoz vagy stroke-hoz vezethetnek.
Emellett a papayában található rostok csökkenthetik a vér koleszterin szintjét, a folsav pedig elősegíti a homocisztein ciszteinné és metioninná történő átalakulását. Ha ez nem következik be, a homocisztein közvetlenül károsíthatja az erek falát, növelve ezzel a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
A papayában található tápanyagok fontos eszközei lehetnek a vastagbélrák megelőzésének, rostjai ugyanis képesek hozzákapcsolódni a rákkeltő toxinokhoz, s így távol tartani őket az egészséges sejtektől. A C-vitamin, E-vitamin, folsav és béta-karotin szintén csökkentheti a vastagbélrák rizikóját.
Oldalainkon olvasható leírások ésszakcikkek nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!
Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Ez is érdekelheti:
Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!
Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!