- AKCIÓS!
- ÖSSZES TERMÉK
- Natur Tanya webáruház
- ÉLELMISZEREK, NÖVÉNYI OLAJOK
- NŐKNEK AJÁNLOTT
- FÉRFIAKNAK AJÁNLOTT
- ANTIVIRÁLIS ÉS IMMUNERŐSÍTŐ SZEREK
- BIO KOZMETIKUMOK, ÖKO HÁZTARTÁS
- CUKORBETEGSÉG DIABETES
- CSONTRENDSZER, ÍZÜLETEK
- ENERGIAMEGTAKARÍTÁS HÁZTARTÁS
- FIATALÍTÓ, ÖREGEDÉS ELLEN
- FITNESS, POTENCIA ÉS ENERGIANÖVELŐK
- FLAVIN 7 TERMÉKEK
- GYERMEKEKNEK
- HAJ, BŐR, ÉS KÖRÖMÁPOLÓK, KOZMETIKUMOK
- IHATÓ VITAMINOK: SWEDISH NUTRA
- MEMÓRIA SERKENTÉSE
- SUNRIDER TERMÉKEK
- GYÓGYGOMBÁK
- GYOMOR, EMÉSZTÉS
- IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉS
- ILLÓOLAJOK, étkezési olajok, 100% ESSZENCIÁK
- MILLIMÉTER HULLÁMTERÁPIÁS ESZKÖZÖK - TRIOMED
- MÉREGTELENÍTÉS, FOGYÁS
- SPORTOLÓKNAK, TESTÉPÍTÉS
- SZÍV ÉS ÉRRENDSZER
- TEÁK, gyógynövényekből
- VÍRUS ÉS BAKTÉRIUM ÖLŐK
- VITAMINOK, NYOMELEMEK
- KÖNYVÁRUHÁZ
NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):
Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.
SUPER OMEGA 3 HALOLAJ - Biocom
Koleszterin-, vérnyomás-, és gyulladáscsökkentő. Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. Infarktus és érbelhártya-gyulladás megelőzése, infarktus utáni halál 30%- os csökkentése, Psoriasis, cisztás fibriózis, rheumatiod arthitis, colitis gyógyítása, A Crohn betegség és Alzheimer-kór kiváló kezelése.
Bővebben:
Ajánlott adagolás: naponta 1-2 kapszula, étkezés után. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget.
Összetevők:
halolaj (hering, szardella, szardínia, lazac, makréla), zselatin, nedvesítőszer (glicerin), szűrt víz, antioxidáns (E-vitamin).
SZAKIRODALOM:
A BIOCOM SUPER OMEGA 3 biocom - Koleszterin-, vérnyomás-, és gyulladáscsökkentő.
Az Omega 3 Halolaj, amely Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, kiváló forrása a hosszú láncú Omega-3-nak, zsírsavaknak, DHA és EFA-nak, amelyek a szív-és érrendszer egészségét támogatják.
Az Omega 3 zsírsavat a szervezet nem képes előállítani, ezért szükséges táplálék formájában felvenni. A memória és az idegrendszeri zavarok javításában jeleskedik, csökkenti a pszichés betegségek, depresszió (bipoláris hangulatzavarok), és a skizofrénia kialakulásának kockázatát.
Szükséges a magzat és a csecsemő optimális fejlődéséhez, növekedéséhez, a méhlepény és a tejmirigyek fejlődéséhez, csökkenti a koraszülés veszélyét. A várandósság 3. trimeszterétől és a szoptatás alatt az anyatejből épül be a magzat idegrendszerébe és a szemideghártya sejtjeibe, ami a látás optimális élességét, a szellemi fejlődést biztosítja.
LEHETSÉGES HATÁSAI:
- Immunrendszer erősítése
- Irritábilis bélszindróma, TBC, gonorrhea, malária, Lyme, AIDS és más fertőzések kezelése
- A koleszterin- és trigliceridszint redukálása
- Allergia enyhítése
- A trombózis kialakulási esélyének csökkentése
- Infarktus és érbelhártya-gyulladás megelőzése, infarktus utáni halál 30%-os csökkentése
- Psoriasis, kór, cisztás fibriózis, rheumatiod arthitis, colitis gyógyítása
- A Crohn betegség és Alzheimer-kór kiváló kezelése
- Vérnyomás csökkentése
- Depresszió elkerülése
Mit ír a szakirodalom a halolajról?
Megelőzi a szívritmuszavarokat, különösen a ventrikuláris fibrillációt, ami a szívbetegségek okozta halálesetek körülbelül egyharmadáért felelős.
Gátolják a vérlemezkék összecsomósodását, így csökkentik a szívroham kockázatát.
Lelassítják az artériák meszesedését.
Elősegítik a természetes nitroglicerin képződését, amely megakadályozza a szív ereinek elzáródását.
Csökkentik a vér triglicerid szintjét.
Lelassítják a „rossz” koleszterin termelését.
Védenek a vastagbélráktól.
Pszichiátriai kórképekben (különféle depressziók) az idegrendszer erősítésével fejti ki jótékony hatását.
Krónikus gyulladásos kórképekben.
Szemészeti kórképekben is kimutatható jó hatása.
Fontos szerepet tulajdonítanak megfelelő omega-3 bevitelnek kisgyermekkorban és várandóság alatt is.
Forrás: Dr. Michael D. Jacobson: A biblia és az egészség
Bővebben az Omega3 zsírsavakról:
Táplálkozás-élettani kutatások szerint a civilizált világban számos betegség arra vezethető vissza, hogy miközben nő a zsírbevitel és a túltápláltság, a népesség omega 3 zsírsav hiányban szenved. Míg elődeink táplálékában az omega-3 és az omega-6 zsírsavak aránya 1:1 volt, mára ez az arány 1:20-hoz közelít. a megváltozott táplálkozási szokások miatt.
Elsőként dán kutatók 1970-es években végzett epidemológiai felmérései mutattak rá arra, hogy a Grönlandon élő eszkimók körében a kardiovaszkuláris betegségek előfordulási gyakorisága meglehetősen alacsony.
Az “eszkimódiéta”, azaz a halételek táplálkozás-élettani szerepét később számos tanulmány megerősítette: koszorúér betegségek kockázata és a halfogyasztás között fordított összefüggés áll fönn.
Az omega 3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak. Esszenciális zsírsavak közé sorolhatók, mert a szervezet nem tudja őket szintetizálni, hanem a táplálékkal szükséges a szervezetbe juttatni.
Az omega-3 zsírsavak legfontosabb képviselői az alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). Az alfa -linolénsav fő beviteli forrásai növényi olajok, legmagasabb a lenmagolaj omega3 zsírsavtartalma (40-50%), jelentős tartalommal bír még a repce, szója,tökmagolaj valamint a dió. Az EPA és DHA főként halolajokban fordulnak elő trigliceridek formájában hozzávetőleg 20-30% mennyiségben.
Az alfa-linolénsav egy rossz hatásfokú enzimmechanizmussal alakul át EPA és DHA-vá, ezért ugyanazon hatás eléréséhez lényegesen nagyobb mennyiségű alfa linolénsav bevitelére van szükség. Az omega-3 zsírsavak szervezetben történő hasznosulását tekintve tehát lényegesen előnyösebbek a halolajokban előforduló DHA és EPA, mint a növényi olajokban található ALA.
Omega-3 zsírsavak érelmeszesedést gátló hatást fejtenek ki azáltal, hogy stabilizálják az ateroszklerotikus plakkokat, gyulladáscsökkentő és trombocitaaggregáció-gátló aktivitást mutatnak. A hirtelen szívhalál kockázatát is csökkentik. NO emelkedést okoznak,a mely stabilizálja az izomsejtek kontraktilitását. Endothelfunkcióra gyakorolt protektív hatásuk következtében mérsékelt vérnyomás csökkenést idéznek elő.
Farmakológiailag igazolt fontosabb hatásaik az anitrombotikus, antiaritmiás, értágító, gyulladáscsökkentő hatás. Szelektíven gátolják az LDL koleszterin felvételét.
Kardiovaszkuláris védő hatásával kapcsolatban nagy betegszámon végzett vizsgálatok állnak rendelkezésre.
Javasolt:
Szívinfarktus utáni másodlagos megelőzésben.
A vér magas triglicerid szintjének esetén, a diéta kiegészítéseként.
Amerikai Szívgyógyászok Egyesületének ajánlása: Heti 2 étkezésben ajánlott halfogyasztás. Amennyiben koszorúér betegség is fennáll naponta 1 g EPA+DHA bevitel szükséges. Trigliceridlszint csökkenését szeretnénk elérni napi 2-4 g EPA+DHA adagolás szükséges.
Ez utóbbi dózis orvossal való konzultációt igényel.
Halolajok fogyasztásának legfőbb veszélye, hogy a szennyezett vizekben élő halak olajában bizonyos toxikus anyagok feldúsulhatnak. Feltétlenül javasolt ezért, hogy a forgalomban lévő halolaj készítmények közül mindig megbízható gyártótól származó, bevizsgált terméket válasszunk, amelyekkel az alkalmazás biztonságossága és a termék megfelelő minősége garantált.
Nagyobb dózisok alkalmazása estén a vérzési idő megnyúlhat.
Forrás:
Prof. Hohman Judit: Étrendi omega-3 zsírsavak a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében és kezelésében
Ez is érdekelheti:
Oldalainkon olvasható szakcikk (ek) nem az általunk ajánlott termékek konkrét leírásai. A jogszabályok szerint: a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe! A termékek alkalmazás előtt forduljon szakemberhez!
Nem foglalkozunk tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!