Kereső
Kifejezés: 

Keresés

RENDELÉSI, SZÁLLÍTÁSI INFO

NYITVATARTÁS (rendelések teljesítése):

Hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.

OLVASSA EL ÚTMUTATÓNKAT!

LinkBank

LinkBank

KÁRTYÁS FIZETÉS 1 PERC ALATT!
LETÖLTHETŐ TELJES ÁRLISTA

Megfázás, meghűlés, nátha? Természetes gyógymódok légúti betegségekre.

VITAMINHIÁNY, 2020. 02. 23.

Megfázás ellen gyógynövényekkelA megfázás egy gyűjtőfogalom, amelyet a felső légutakban vírusok által okozott megbetegedések esetén használunk. Számos olyan vírust ismerünk, amelyek a bajt okozhatják. Bár a kórokozók különbözőek, a tünetek nagyon hasonlóak.

A Hörghurut

A száraz köhögést hurutos, szaftos köhögés váltja fel, és a köhögés gyakorisága mérséklődik. Előfordul, hogy légszomj, sípolás, zörgés hallható a mellkas felett, és a légzésszám megemelkedik. A tünetek már nem annyira drámaiak (ijesztőek), és azt mondjuk, hogy "oldódik" a hurut. Ezzel a gyulladásos váladék és vele együtt a kórokozók távoznak a hörgőkből. A felköhögött váladékot a kisgyermekek lenyelik, és ezzel tovább komplikálódik a probléma. Másodlagosan gyomor-bélhurut jön létre, és nyákot tartalmazó széklet jelentkezik.

Egy tüsszentés is okozhat megfázást, főképp ha koronavírussal fertőződünk meg

Mind a megfázás, mind a meghűlés szó csalóka lehet, ugyanis a betegséget nem önmagában a hideg okozza, bár közvetetten ennek is fontos lehet a szerepe. Valójában a vírusok azimmunrendszerlegyengülését kihasználva tudják a legkönnyebben megbetegíteni az érintetteket. Ezt az állapotot márpedig egy komolyabb áthűlés is előidézheti, de például stressz, vitaminhiány vagy éppen fáradtság szintén állhat a háttérben. A megfázás nem is kizárólagosan a téli időszak sajátossága, dacára annak, hogy ilyenkor a legjellemzőbb az előfordulása.

A nátha cseppfertőzéssel terjed, ami azt jelenti, hogy a beteg egy tüsszentéssel vagy köhögéssel, de akár az általa megfogott  tárgyak közvetítésével is könnyen átjuttathatja a megfázást okozó vírusokat a környezetében lévőkre. A megfázás így könnyen végigsöpörhet egy-egy kisebb közösségen, amennyiben nem teszik meg a megfelelő óvintézkedéseket.

A megfázás leggyakoribb tünetei

A betegség felismerése általában nem nehéz feladat, hiszen a tüneteket mindenki többször megtapasztalja élete során, egyesek akár egy éven belül három-négy alkalommal is. Rövid lappangási idő után először száraz,viszkető érzés jelentkezik az orrban, majd az orr nyálkahártyája megduzzad és váladékot kezd termelni. A nyákos orrfolyás napokig megmarad, eleinte vízszerű, majd sűrűbb váladékot produkálva. A folyamatos orrdugulás és tüsszögés mellett legtöbbször torokfájásra és köhögésre, olykor rövid ideig tartó hőemelkedésre is számítani lehet.

Ellentétben az influenzával, a megfázás csak ritkán okoz fejfájást, végtagfájdalmakat és gyengeséget. Szövődményként a fül, az orrmelléküregek és a légcső baktériumos felülfertőzése fordulhat elő, súlyosabb esetekben pedig hörghurut és tüdőgyulladás.

Mit tegyünk nátha esetén?

Fontos megjegyezni, hogy a nátha nem gyógyítható, pontosabban mondva a problémát okozó vírusok ellen nincs használható antibiotikum. Szerencse ugyanakkor a szerencsétlenségben, hogy ilyesmire nincs is szükség, mivel az immunrendszerünk egyedül is képes sikerrel felvenni a harcot a megfázással szemben. A betegnek csupán annyi a dolga, hogy átvészelje azt a néhány napot, amíg elmúlik a betegség.

A kellemetlen tünetek ez idő alatt nagy mértékben enyhíthetők. A bőséges folyadékpótlás az orrváladék ürülését segíti elő, míg a megfelelő mennyiségűC-vitamin bevitelévela  az immunrendszerünket erősíthetjük. Láz esetén lázcsillapító, torokfájás ellen pedig gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítmények szedése jöhet szóba. Ezek használatához javasolt a háziorvos vagy gyógyszerész tanácsát kérni.

Sunrider Conco kapszula – A légzőrendszer erősítője

Légúti betegségek gyógynövény

Segítség a felsőlégúti megbetegedések esetén, védelmet nyújthat fertőzések ellen. A légzőrendszer erősítésére ajánlott gyógynövény kapszula. Bármi is gátolja a megfelelő légzést, az egyben gátolja az életerő áramlását is, ami az európai gyógyászatban az oxigénellátást jelenti.

A Conco növényi koncentrátum a „fém” elem növényeivel a szervezet légzőrendszerének működését segíti: a melegítő (tisztítás, jangenergia) és a hűsítő (táplálás, jin-energia) növények kombinációjával segíti a szervezetet az egyensúly megteremtésében.

Ez a szervrendszerünk annál is inkább fontos, miután a kínai filozófia szerint az életerőt, a csít a külvilágból részben lélegzésünkkel juttatjuk el tüdőnkön keresztül a szervezetünkbe.

Bármi is gátolja a megfelelő légzést, az egyben gátolja az életerő áramlását is, ami az európai gyógyászatban az oxigénellátást jelenti.

Cimkék:megfázás ellen, gyógytea megfázásra, torokgyolladás, hörghurut, természetes gyógymódok,

Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Gyártók
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.

Webáruház értékelés

biopatikawebaruhaz.hu

5

Anyu 87 éves kb 25 éve szedi, teljesen tiszta az agya, értelmes a mai napig is. Ajánlom mindenkinek!

Noémi Pulveri

Mivel naponta kevés gyümölcsöt, zöldségeket fogyasztunk kiváló tápanyagforrás!

Noémi Pulveri

EZ EGYSZERŰEN TÖKÉLETES! Az egészség érdekében mindenkinek ajánlom!

Noémi Pulveri

Kiváló termék, mindenkinek ajánlani tudom

Noémi Pulveri
Kosár

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.